שלום
ביום שבת פניתי לחדר מיון נשים בבי"ח בלינסון עקב כאבים קשים שחשתי עקב הריון בסיכון גבוהה. לבית החולים הגעתי לבדי. (יש לי ילדים קטנים בבית ולא יכלתי להמתין לסידור). חניתי בחנייה הראשונה שמצאתי הקרובה ביותר לשער הכניסה לחדר מיון נשים. וזאת מבלי לשים לב שזוהי חנייה המיועדת לרכב נכה. יש לציין כי מביקורים היסטוריים שלי בחדר המיון הייתי מחנה כל הזמן באותו המקום והוא לא היה מיועד לרכב נכה.כנראה בוצע שינוי ע"י העירייה.
לאחר טיפול רפואי השתחררתי הביתה וראיתי את הקנס.
פניתי למשטרה לביטול ונעניתי בסירוב. הם אף העלו טענה מגוחכת שעצם נהיגתי במצבי סיכנה את הציבור. על כן ביקשתי להישפט.
רציתי לבדוק איתך האם במקרה כזה בו אני נמצאת בהריון בסיכון גבוה ולאחר היסוריה לא רחוקה של הפלות רצופות ובשך הדחיפות לפניה לחדר מיון אליו הגעתי לבדי ואף לא ביקשתי להיכנס לתוך בית החולים עם הרכב כי אני יודעת שכל החניות שם הם של רכב נכה!!! ואין מי שיוציא את הרכב כי הגעתי לבדי.
איזה הגנות בחוק אני יכולה לטעון ולהערכתך מה הסיכויים?
אסור היה לך לנהוג במצבך. מצב השילוט אכן שונה (בוטלו השעות המתירות חניה) אבל זה לא רלוונטי לגבייך. במשפט תפסידי כי בעצם עברת 2 עבירות, הראשונה, חניה בחניית נכה, השנייה, נהיגה במצב גופני לא טוב, (יש הגדרה בת"ת לגבי זה) היית צריכה להזמין אמבולנס,
ללא קשר, מאחל לך הריון תקין ולידה קלה, אמן ואמן.
יונית שלום,
1. זה שהחנייה "אינה תפוסה" מרבית הזמן, לא מאפשר לך להחנות בה במידה
ואינה מיועדת עבורך.
2. צודקת המשטרה בטענה שנהיגה במצבך הרפואי מהווה סיכון לציבור.
3. החניות לנכים בבתי חולים מיועדות לנכים בלבד.
4. למעשה בדברייך את מודה בביצוע העבירה , לכן הסיכוי שתזוכי קלוש.
עם זאת, את למעשה מעוניינת בהקלה בעונש, בטיעון הגנתי
של "דחק", ובמקרים רבים יש לדעתי הצדקה להכיר בטענת הגנה של "דחק",
לפחות חלקית, לטובת נאשם שחונה בסיטואציה כזו.
הרבה בריאות ובהצלחה,
עו"ד דרור סלמן,
מנהל פורום תעבורה
מנהל הפורום לרישום פלילי ומחיקתו
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר