עמדתי ברמזור אדום ושוטר נקש על חלוני וסימן לי לרדת לשוליים. הייתה לי אוזנייה מחוברת לסלולארי (אני נהגת אחראית וזהירה), והוא היה על מצב של נווט (GPS) השוטר טען כי "חלפתי על פניו במהירות של ריצה קלה" (ציטוט ממה שהצלחתי לקרוא מהדו"ח) כאשר הפלאפון היה בידי.
אין לי עבירות קודמות, אין לי דוחות קודמים, יש לי רשיון 9 שנים.
האם יש לי סיכוי לקבל הקלה/ אזהרה/ ביטול קנס במידה ואני מבקשת לגשת למשפט?
לא הסכמתי לחתום על הדו"ח (כדי לא להראות בשום אופן הסכמה כלשהי למה שהשוטר רשם בו) והקלטתי את השוטר אומר שאכן הייתה לי אוזניה והפלאפון היה על תוכנת ניווט (לא סימסתי או שוחחתי.. אלא רק רציתי לדעת האם עליי לפנות ברמזור או להמשיך ישר)
כרמית שלום,
1-העבירה היא לא כמו שחושבים רבים בגין ״דיבור בשעת נהיגה״ אלא על ״שימוש בנייד בזמן נהיגה״ שלא באמצעות דיבורית קבועה/יציבה, בכל מקרה לא לאחוז ביד.
אי לכך, עצם אחיזת טלפון נייד ביד מהווה ביצוע עבירה.
2- אני יודע שלמשטרת ישראל יש הנחיה לא להמיר לאזהרה בעבירה זו (אם כי שמעתי על מקרים חריגים).
3-אינני בטוח כי בנסיבות שתארת יהיה זה חכם לבקש להשפט (לעניין גובה הקנס בעת משפט - תקראי את סעיף 230 בחוק סדר הדין הפלילי).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר