שלום רב,
חניתי בחושך מאחורי שלט כחול עם סימון של נכה שהיה כתוב עליו "2 מקומות חנייה מיועדים לנכים".
בדקתי גם את אבן השפה במקום שחניתי והיא היתה צבועה חצי בלבן חצי בכחול כהה, בניגוד למקום החנייה הצמוד המיועד לנכה ששם אבן השפה היתה כחולה כחול כהה.
להפתעתי בבוקר שלמחרת קיבלתי קנס בגובה 1000 ש"ח על חנייה במקום של נכה. מסתבר שהתמרור הכחול "2 מקומות לנכים" התייחס בעצם גם למיקום שלפניו מבחינת כיוון התנועה. גיליתי גם שעל האספלט שעליו חניתי היה סימון לבן של נכה ולא שמתי לב אליו, אך לא חשבתי אפילו על לחפשו מכיוון שהתמרור מבחינתי אמר בבירור ששני המקומות הבאים הם לנכים.
עירערתי והבקשה נדחתה על ידי התובע , במכתב שנשלח אלי צויין שהיה סימון של נכה היכן שחניתי וכי אבן השפה ציינה זאת באופן ברור.
שאלתי היא: האם ללכת למשפט או לערער שנית ? הרי אמנם היה סימון של נכה על האספלט, אך השלט הטעה אותי וכלל לא חשבתי על לחפש אותו.
בנוסף מה צריך להיות סימון אבן השפה ליד מקום חניית נכים ? כי אני בטוח שהסימון היה חצי לבן חצי כחול כהה. האם זו עילה לביטול הקנס ?
בכבוד רב,
עופר
עופר שלום,
1- אין הליך של בקשה נוספת לביטול דו״ח( מי שבקשתו נדחתה רשאי לבקש להישפט).
2- צריך לראות את המקום כדי לייעץ במדויק. האם החניות הן במקביל או בניצב למדרכה?
3- ייקשה עלי לייעץ לך לבקש להישפט (מי שלא מבחין בתמרור שהוצב כדין[לא הוסתר או טושטש] אין לו להלין אלא על עצמו).
4- אין משמעות לסימון של אבן השפה כי תמרור 437 הוא הקובע.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
תודה , חניתי במקום המסומן ב א.
האם אני יכול לטעון כי התמרור הטעה אותי ובגללו לא שמתי לס לסימון הנכה הלבן על האספלט ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר