שלום..
רציתי לדעתם האם פקח עירייה יכול לגרום לשלילת רישיון..
נגיד במקרה שחניתי בכחול לבן אך חיכיתי באוטו ובאותו רגע שהוא בא המשכתי לנסוע..ואני הוצאתי רישיון לפני חודשיים כלומר אני עדיין צריך מלווה..אז האם הפקח יכול לבקש ממני את רשיון הנהיגה ואז לראות שאני נוהג ללא מלווה...ואז לשלול לי את הרישיון או להתריע על כך למשטרה או לבית המשפט?
הוא לא עשה כלום..אך רציתי לדעת אם בכל זאת..אם הוא יכל לעשות משהוא כזה כמו לעקב אדם עד להגעת שוטר..
אני אקח את זה למקום יותר קיצוני...נגיד פקח רואה ילד בן 15 16 נוהג ברכב..הוא לא יכול לעקב אותו ולהזמיו משטרה שתטפל בעניין??
תודה..
אדיר שלום,
שאלת שאלות רבות וכולן תיאורטיות.
1-פקח עירייה אינו יכול לשלול רישיון נהיגה אגב, גם שוטר לא יכול אלא רק קצין ובעבירות ספציפיות.
2- יש לפקח סמכות עיכוב ואף לאדם מן הישוב - אך זה מוגבל לעבירות אלימות, פשע, גניבה והיזק לרכוש. לכן בעבירת תעבורה אין לו סמכות לעכב.(למעט נהיגת רכב בקרבת חוף ים - כי הוקנתה לו סמכות בחוק הרשויות המקומיות[אכיפה סביבתית סמכויות פקחים]).
מקווה ששפכתי קצת אור....
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
לא היית צריך לנסוע, זה לא נחשב לחנייה אלא לעצירה ולעצור בכחול לבן - מותר.
פקח לא יבקש ממך את הרשיון, אינו יכול לגרום לשלילת רשיון (רק בית משפט יכול)
על מה יעכב אותך? העבירה היחידה שעברת הוא שנסעת ללא מלווה, כאן רק אם שוטר עוצר אותך, אתה מסתכן בשלילת הרשיון,
גם אם אני אראה (אני לא פקח) ילד בן 16 נוהג וממילא בגיל כזה אין ר.נ. -אני אדווח למשטרה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר