שלום. קיבלתי קנס של 250 ש"ח בגין חניה באדום לבן בשעה 18:30. השלט בתחילת הרחוב אסר על חניה עד השעה 18:00 בלבד, ולאחר כשנה העירייה החליטה לשנותו ולאסור על חניה עד השעה 20:00. השלט נשאר, ופשוט הדביקו את הספרות 20 במקום 18. קיבלתי קנס כ-4 חודשים לאחר שינוי השלט. כיון שאני מגיע פעם כל שבוע בערך בשעה 18 ומחנה, לא היה באפשרותי לדעת ששינו את השלט. העירייה לא מוכנה לבטל את הדו"ח לאחר 2 בקשות. אני מתכנן לבקש בקשה למשפט בטענה שאף אדם סביר לא היה יכול לדעת ששינו את השלט ללא שהוא הולך לקרוא את השלט ומדוע שאדם סביר יעשה זאת אם נראה כי לא חל בו כל שינוי?! אשמח לעצות, תקדימים וכד. תבורכו!
לביטול הדוח, אבל תכתוב לעירייה בקשה לביטול הדוח בטענה שזמני החניה שונו ולא הבחנת בכך וכי אתה חונה זמן רב כחוק באזור זה
תודה שופרא. מה שאתה מציע לי זה בדיוק מה שכתבתי לעירייה. ותגובתם 'באחריות נהג הרכב לבדוק בתחומו של איזה תמרור הוא חונהנ ולפעול על פיו ולא להסתמך על ניסיון העבר'... לטענתי, טענה זו שלהם נגועה בהקטנת ראש וניסיון ביזה של אנשים שומרי חוק. אם יש שלט שמתיר חניה שנמצא במקום זמן רב והם עורכים שינוי שלדעת כל אדם בר דעת איננו בר הבחנה ללא שניגשים שוב לשלט לקרוא אותו מדוע שאדם סביר יגש לקרוא שוב שלט שהוא קרא כבר?! לדעתי מדובר בדרישה לא סבירה! בדיוק בשביל מקרה כזה יש לתובע העירוני שיקול דעת ואם הוא לא מוכן להשתמש בו אולי לשופט יהיה קצת יותר שיקול דעת.. יש לכם עצה בכל אופן עצה למשפט? תודה רבה!!
מתי שינו את הסייגים בשלט, השופט יראה שחנית בשעות בניגוד לכתוב בשלט ויחייב אותך, יש לך 2 אפשרויות:
1-לבקש להשפט, לפני המשפט לדבר עם התובע ולהסביר לו, יתכן שיבטל או יוריד לך את סכום הקנס. אל תישפט
2- לבדוק בעירייה האם יש החלטה של ועדת תנועה וק. משטרה על שינוי שעות החניה. אם אין הדוח פסול
עוד שאלה - האם לתמרור השלט צורף תמרור נוסף, כמו 626 "ח" או "אין חניה"
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר