שלום,
אני נכה אבל הנכות שלי אינה ברגליים וככל הידוע לי אני לא זכאי לתו חניה. אם זאת, הרגשתי הכללית לא הכי טובה וקשה לי ללכת ברגל ולהתאמץ. בגלל זה בחודשים האחרונים כבר פעמיים חניתי לכמה דקות באדום לבן וקיבלתי דוח.
האם יש טעם ללכת להישפט ?
ואם אלך להישפט, האם יש חשש שיחקרו על המצב הבריאותי שלי ויחליטו שאני לא כשיר לנהיגה (דבר שהוא ממש לא נכון לדעת הרופאים שלי אבל מי יודע מה יגיד מישהו אחר) ?
תודה.
שלום ברוך,
אענך בשפת העם "תעזוב שטויות".
אין לך תו -משמע חל עליך האיסור לעצור ו/או להחנות.
שלם את הדו"ח והימנע מלחזור על מעשה זה.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
אבל מה לעשות וההליכה קשה עלי.
אשמח בכל זאת לתשובה בנושא - אם אלך להישפט - או לחילופין אנסה בכל זאת לקבל תו חניה - האם עלולים לחקור את מצב הבריאות שלי ולפסול אותי מלנהוג ?
תודה.
אותך מלנהוג- אז למה אתה נוהג ומסכן את הציבור?
אם יש לך בעיה רפואית העלולה למנוע ממך לנהוג - אל תנהג!
מצב בריאותי לא פוסל אותי מלנהוג. הרופאה שלי יודעת על כל הבעיות הבריאותיות שלי והיא אמרה חד משמעית שאין שום בעיה. כך גם הרופאים האחרים שלי.
אבל מי יודע מה עלול להחליט איזשהו שופט או לחילופין פקיד במשרד הרישוי. אחר כך אני אצטרך לבזבז חודשים על לעבור בדיקות רפואיות ולהוכיח להם שהכל בסדר. בשביל מה ?
שופט או פקיד לא יכולים לשלול לך את הרשיון בגלל בעיה בריאותית, הם יכולים לשלוח אותך לבדיקת כשרות נהיגה ואם אתה כשיר, אין לך מה לדאוג,
אם יש בעיה רפואית שמצריך תו נכה - הוצא תו שכזה.
ברוך שוב שלום,
1- לא המלצתי לך להישפט כי אינני חושב שהטיעון שלך נכון משפטית. אבל אינך מנוע מלבחור באופציה זו תוך שימת לב כי ביהמ״ש במידה וירשיע אותך יכול להשית עליך קנס גבוה יותר.
2- בקשה לקבלת תו נכה מתבססת על מסמכים רפואיים. ( במידה ויש לך נכות הלקויות שלך ידועות לרופאים ולכן אם הם ראו לנכון ליידע את משרד הרישוי, אני מאמין שהיו עושים זאת עד היום). בכל מקרה עליך לקחת בחשבון כי כל רופא המטפל בך וחושב שישנו ליקוי היכול להשפיע על כושר הנהיגה - חובתו לדווח למשרד הרישוי.
לשיקולך,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר