שלום רב,
היום קיבלתי דוח על אי עצירה בתמרור עצור (לטענת השוטר) אחרי פניה ימינה שביצעתי.
אני משוכנע שעצרתי ולכן הופתעתי שעצר אותי השוטר לאחר הפניה שביצעתי
עמדת התצפית של השוטר הייתה כזאת שלא אפשרה לא לראות את קו העצירה שהיה מסומן על הכביש מאחר ועמד אחרי הפניה במרחק רב ובנוסף קו העצירה המסומן על הכביש , היה מרחק רב לפני הפניה ימינה בצורה כזו שבנין שהיה צמוד לפינה הסתיר את שדה הראיה.
מאחר והבחנתי בעיוות הזה צילמתי במצלמת הפלאפון שלי את השוטר ואת שדה הראייה שלו כהוכחה (בנוסף את ספל הקפה שלגם ממנו כאשר נתן לי את הדוח כשהיה בתפקיד)
ברצוני לציין שכאשר יצאתי מהרכב הדוח כבר היה רשום מבלי שניתנה לי אפשרות לדבר עם השוטר או להציג את טענותיי יש לציין שכתב היד של השוטר היה לא קריא בעליל (לא יודע אם השוטר בעצמו יכול להקריא מה כתב)
לסיכום ברור לי שהטיפול היה לקוי אבל מדובר בשוטר לכן טיפול לקוי זה לא דבר חריג אצלם
אך הנקודה היא שנעשה פה אי צדק קיבלתי דוח לא מוצדק, אני משוכנע שלא ביצעתי כל עבירה והשוטר לא היה בעמדה כזו שגם אם הייתי מבצע עבירה הוא היה יכול לראות אותה.
על הדוח קיבלתי 4 נקודות אבל העבירה האחרונה שלי הייתה לפני 4 שנים בערך
ואין לי בעיה לשלם את ה-250 ש"ח שקיבלתי (למרות שקיבלתי אותם שלא בצדק) עדיין אוכל להביא אוכל הביתה
מה שמטריד אותי זה חוסר הצדק שהיה פה, שוטר במדים לא יכול לעשות ככל העולה על רוחו ולחלק דוחות שלא קשורים לתרחיש שקרה בפועל.
כמובן שממשטרת ישראל התשובה שקיבלתי לך להישפט ובטח יכפילו לך את הקנס.
מה עליי לעשות?, ארגיש מאוד רע אם אוותר לחוסר הצדק שנעשה פה ופשוט אלך לשלם
נדב שלום,
אחד מהדברים המקוממים ביותר הוא להיות מורשע בעבירה שלא ביצעת.
אני חושב שיש בידך ראייה לכך שהשוטר לא יכול היה לראות את קו העצירה מהמקום בו עמד, אי לכך, לא יכול היה לראות אותך עוצר. (במידה ויש לך עד ראייה - נוסע זה יחזק את גרסתך), תבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר