נכנסתי למעגל תנועה דו נתיבי והייתי במעגל החיצוני(הימני). רציתי לצאת ביציאה השלישית .רכב שבא אחריי והיה בנתיב הפנימי פנה לכיוון היציאה השנייה (לנתיב החיצוני) ופגע בי.לרכבי נגרם נזק מינורי ,הרכב שלו ניזוק יותר.לעניות דעתי הרכב שלו ,לא נתן לי זכות קדימה וכדי לצאת מהיציאה השנייה חובה היה עליו לצאת לנתיב החיצוני תוך וידוא מתן זכות קדימה ואז לצאת .
השאלות שלי :האם נתיב הנסיעה שלי נכון? או שמא ,שלכתחילה הייתי צריך להיכנס לנתיב הפנימי ואז לקראת היציאה השלישית לחזור לנתיב החיצוני ואז לצאת? במידה והנתיב שלי לא נכון ,אז מה קורה אם אני מתכנן לצאת ביציאה השנייה ובאמצע הדרך מחליט שאני רוצה לצאת דווקא ביציאה השלישית?
האם האשמה מוטלת עליי או עליו שהוא לא נתן זכות קדימה? האם מותר להסתובב בכלל במעגל דו נתיבי בצד החיצוני (ימין)? והאם במידה ונתיב הנסיעה שלי מוטעה זה פותר אותו מאחריות? או שמא יש כאן אשמה משותפת?
ארנון שלום,
ישנם חילוקי דעות לעניין המיקום בחציית ככר. יש הגורסים שבמידה ואין סימונים על הנתיבים ישמש הנתיב הימני לפניה ימינה ולהמשך ישר ואילו הנתיב השמאלי ישמש לפניה שמאלה ופרסה. עם זאת, יש הגורסים כי יש להסתכל על הככר ככביש חד סטרי עם 4 צמתים לפניה ימינה בלבד.
לכן אין תשובה חד משמעית היכן להתמקם.
לעניין היציאה מן הככר- התשובה תלויה במספר הנתיבים , אם יש נתיב אחד לאחר היציאה אזי על כלי הרכב המתכוונים לצאת מן הככר לסטות לנתיב הימני בטרם היציאה ולתת זכות קדימה לרכב שנע בנתיב הימני. אך אם קיימים 2 נתיבים אחרי היציאה ניתן לפנות ימינה מהנתיב השמאלי בככר לנתיב השמאלי ביציאה.
באופן כללי עפ״י רוב בקרות תאונת דרכים יש אשם לכל אחד מן הנהגים המעורבים (ביחס שווה או שונה).
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר