התעקשתי להחנות במקום חניה שמיהו ניסה לשמור לחברו במשך מעל ל 20 דקות. העמדתי את רכבי בסבלנות בפתחה של אותה חניה כשרכבי בולט קצת אל תוך נתיב הנסיעה. נתיב הנסיעה היה רחוב וכפול כך שרכבים יכלו בקלות לעבור אותי.
לאחר כמה דקות הגיע שוטר ובקש ממני להזיז את הרכב וסרב להקשיב לטענותיי. בתחילה כלל לא הבנת שהוא שוטר - מלבושו נראה היה כסדרן חניה של אותו מקום וממקום מושבי ברכב לא ראיתי בבירור כי מדובר בשוטר. תוך כדי חילופי הדברים עם השוטר זז האדם, החניתי את הרכב והשוטר התעקש לתת לי דוח בגין הפרעה לתנועה, וזאת למרות כי לא הייתה בפעולתי הפרעה של ממש לתנועה, ולמרות שההפרעה נגרמה מלכתחילה על ידי אותו אדם שעמד וחסם לי את החניה בניגוד לתקנה 112 לתקנות התעבורה - 112. שהיה בכביש (תיקון: תש"ל)
לא יעמוד אדם בכביש בין כדי לעצור רכב לשם נסיעה ובין לכל מטרה אחרת, אלא בתוקף תפקיד רשמי.
האם עלי לנסות ולבקש בקשה לביטול הדוח? האם עלי לבקש להישפט? או שמא השוטר צדק בפסיקתו ואני האשם?
אשמח לייעוץ בנושא.
תודה,
עופר
עופר שלום,
1- אני מסכים איתך לעניין עמידה/שהייה של הולך רגל על הכביש המהווה עבירה.
2- עם זאת, המעשה שעשית גם הוא מהווה עבירה של הפרעה לתנועה- אך על השוטר לפרט את אופן ההפרעה.
3- במידה ובתגובתך הראשונית ציינת בפני השוטר כי אדם שעמד על הכביש הפריע לך לבצע את פעולת החנייה - יתכן כי תוכל לבטל את הדו״ח ואם התובע לא יסכים תוכל לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר