אהלן, נתפסתי נוהג 41 קמ"ש מעל המותר בדרך בין עירונית.
יש לציין שאני קצין לוחם בצבא והיתי על מדים. לאחר הגעת הקצין, היתה לי ההזדמנות להסביר לו מדוע לא לשלול לי את הרישיון במקום - טענותיי היו שאני אזרח שמשרת את המדינה וכו' ושלקיחת הרישיון ממני תפגע ביכולת שלי לשמור על אזרחי המדינה. הקצין השתכנע ולא שלל את הרישיון. עם זאת, עדין נשארתי עם הזימון לבית הדין. זו היא הפעם הראשונה שאני נתפס פרט לפלאפון. האם יש עלי לשלוח מכתב עם בקשה להמתקה ולהודות בעונש? או להופיע בבית הדין ולטעון שבגלל שאני קצין לוחם בצבא זה יפגע בי מאוד לשרת את המדינה ושיתחשבו? או לקחת עורך דין?
איליה שלום,
1- אינני מכיר את כל פרטי המקרה לכן לא אוכל לייעץ לך אם כדאי להודות.
2- הטיעון שלך הוא בשפה משפטית רכיב מה״טיעון לעונש״. (על מנת לשכנע את ביהמ״ש לא להחמיר בעונש).
3- במידה ותחליט לקחת ייצוג של עו״ד המתמחה בתחום התעבורה, הטיעונים יהיה ״עמוקים״ יותר ויתקפו את מכשיר האכיפה, אופן הפעלתו, מיומנות המפעיל ועוד. טיעונים מעין אלה יכולים להביא לענישה מינימלית ואף לזיכוי.
לסיכום - במידה ותהיינה לך עוד שאלות או הבהרות, צור איתי קשר ישיר.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר -עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר