שלום,
אני גרה באחת הערים באזור השרון ולאחרונה התרבו מקרים שבהם אני מוטרדת ע"י נהגים כאשר אני חוצה את הכביש ע"י צפירות, כאשר הן בפירוש נעשות על מנת להטריד. כמו כן, כאשר אני רוכבת על האופניים (על המדרכה, אין אצלנו שבילי אופניים, כך שלא מדובר פה במקרה של רכיבה על הכביש), לעיתים קרובות צופרים או צועקים לעברי. בשבוע שעבר קרה חמור ביותר, רכב ובו כמה צעירים המתינו שאני אעבור לידם, ובאותו הרגע פתחו בצעקה וכאשר שמו לב שאני כמעט נופלת מהאופניים מההפתעה, פרצו בצחוק.
לפי מיטב הבנתי, הצופר של הרכב נועד למקרה של סכנה ולא על מנת להאיץ הולכי רגל כאשר הם חוצים את הכביש או על מנת להטריד לרוכבי אופניים שרוכבים על המדרכה ליד.
השאלה שלי היא האם יש מה לעשות במקרים האלה? התחלתי בינתיים לצלם את מספרי הרכבים המטרידים (דבר שכמובן גורר עוד צעקות ואיומים). אך האם יש באמת מה לעשות איתם?
תודה,
רחל
רחל שלום,
אכן מקרים שבהם נהגים צופרים להולך רגל ו/או לרוכבי אופניים הם מקרים חמורים. את בהחלט יכולה להגיש תלונה כנגד נהג ספציפי שסיכן אותך.(באם יהיו לך עדים כגון: הולך רגל נוסף או רוכב נוסף יהיה משנה תוקף לתלונה).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר