בזמן נהיגה עקפתי רכב פרטי. בצומת אותו נהג פתח את דלת הרכב שלי (!!) וציווה עליי לעצור אחרי הצומת כי הוא שוטר. הוא נהג ברכב פרטי אזרחי ובביגוד אזרחי. בצומת הציג תעודת שוטר (לא תנועה) וביקש רישיונות. מכיוון שלא ידעתי אם אכן מותר לו או לא (בסה"כ זו מילה שלי מול מילה שלו - לא היה עימו עוד שוטר או עד ברכב) - סירבתי וביקשתי להזמין ניידת. ניידת תנועה הגיעה. שני השוטרים ישבו יחד ורשמו לי דו"ח. שאלתי היא: האם התהליך היה חוקי? האם שוטר בלבוש אזרחי, ברכבו הפרטי יכול לעצור אותי על עבירה שכביכול עברתי (לדעתי הוא פשוט התעצבן מזה שעקפתי אותו ולא בגלל שבאמת בוצעה עבירה). האם יש הליך לא תקין לרישום דוח תנועה שבעטיו אני יכולה לבטל את הדוח?
רוית שלום,
1- לשוטר הייתה סמכות לעכב אותך (גם על אזרחי) אם עבירת עבירת תנועה והוא ראה זאת בעיניו. (העיכוב מוגבל בזמן והוא נועד לתת לשוטר אפשרות לרשום את פרטיך ופרטי האירוע).
2 - במידה ויש לך טענות הגנה או הסתיגות מהדו"ח את יכולה לבקש את ביטול הדו"ח ו/או לבקש להישפט.
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו"ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר