שלום רב,
בזמן נסיעה ברחוב מרכזי בעיר, התקרבתי למעבר חצייה (אחד מני רבים, נתיב דו-מסלולי).
האטתי בהתקרב למעבר החצייה אולם לא עצרתי.
לציין ששדה הראייה הוגבל ע"י רכב שחנה בחנייה כפולה.
כשהייתי מספר מטרים בודדים מהמעבר חצייה ראיתי הולך רגל שהחל לחצות מצד הכביש עם שדה הראייה המוגבל.
לו עצרתי הייתי עוצר על המעבר עצמו ואף אחריו.
קיבלתי החלטה והמשכתי בנסיעה.
ברמזור הקרוב שוטר עצר אותי וקיבלתי דו"ח על אי מתן זכות קדימה.
השוטר היה סטטי על המדרכה אולם הרכב שחנה חנייה כפולה הסתיר את שדה ראייתו.
בדוח קיימת סתירה מכיוון שבסעיף של תיאור העברה השוטר מציין שהפרעתי להולכי רגל (ברבים) ואילו בסעיף של נסיבות המקרה השוטר אומר שעצרתי את הולך הרגל (ביחיד).
1. האם עובדת חוסר העיקביות ומיקום השוטר יכולים לחסוך לי לגשת למשפט? אם כן, מהי הצורה המועדפת לנהוג?
2. מהידוע לי לפי החוק לא קיימת חובת עצירה לפני מעבר חצייה כאשר אין הולך רגל בשדה הראייה, האם לפי החוק היה עלי לנהוג שונה ?
תודה מראש,
אורי
אורי שלום,
1- טענותיך מקומן להתברר במשפט ע״י חקירת השוטר ומציאת חוסר מהימנות בעדות ובגרסאות.
2- החוק קובע ״חובת האטה״ לפני מעבר חצייה. כמו כן, ברגע שרכב עצר לפני מעבר חל איסור על עקיפה.
3- אמנם המקרה שלך מעט שונה כי לא היה נהג ברכב שהחנה בחנייה הכפולה אך הדבר אינו פוטר אותך מהאטה ולפי הפסיקה רף הזהירות הנדרש ממך במקרה כגון דא-גבוה יותר.
בכל אופן מאחר לך בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
שלום רב,
ראשית רוב תודות על התשובה המהירה!
בנוגע לתשובה-
מדובר על כביש עירוני דו-נתיבי.
בשני הנתיבים חנו מכוניות בצידי הדרך.
בנתיב הנגדי אלי - חנתה משאית חנייה כפולה שפגעה בשדה הראייה - ומשם יצא הולך הרגל.
בהתקרבי למעבר האטתי אולם לא עצרתי כי לא נראה הולך רגל.
הסתכלתי לשמאל-אין איש, הסתכלתי לימין-אין איש וכשבדקתי שוב משמאל יצא הולך הרגל אולם לו רציתי לעצור לא הייתי מספיק לבלום לפני מעבר החצייה.
האם במצב בו ל א נראה הולך רגל, יש חובת עצירה?
ברשותי הקלטת אודיו בידיעת השוטר המאשרת שלא ראיתי את הולך הרגל.
שוב תודה,
אורי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר