קיבלתי דוח של עיריית בני ברק על עבירת חנייה מלפני שלוש שנים שכבר הכפיל תצמו בארבע, רציתי לבדוק למה לא קיבלתי את הדואר רשום, אז פניתי לדואר עם המספר שקיבלתי ואין להם נתונים כל כך הרבה זמן אחורה.
העירייה מבחינתם טוענת לחזקת מסירה , כך שלפי הבנתי הם מכוסים.
האם אני יכולה לתבוע את הדואר על כך? אין לי הוכחה לכך כי אין את הנתונים, אבל זה באשמתם. אם לא את מי אני כן יכולה לתבוע?
יעל שלום,
1- על מנת שתקום חזקת המסירה צריכה עיריית ב״ב להראות לך אישור מסירה באמצעות דואר רשום.
2- באישור תוכלי לגלות לאיזה כתובת זה נשלח? ומהי הסיבה שבגינה דבר הדואר לא נמסר.
3- באם יש פער של שלוש שנים בין ההודעה שנשלחה לראשונה (ולא הגיעה לידיך) לבין ההודעה השנייה (שכן הגיעה לידיך) - תוכלי לטעון להתיישנות עונש.
בברכה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
כן, אני יודעת את כל הדברים האלה ולכן דאגתי למקד את השאלה. יש להם אישור מסירה והם שלחו לכתובת נכונה. מכאן אין איך לדעת למה זה לא הגיע, אולי הדוור זרק את זה לפח. לא עברו שלוש שנים בין מסירת ההודעות. השאלה היא האם אני יכולה לתבוע את הדואר , ואם לא אז את מי?
יעל שלום,
מאחר וההתמקדות שלך היא בתביעה אזרחית (תביעה נזיקית בגין התרשלות) אעדיף שתפני את שאלתך לפורום המתאים (פורום נזיקין) שם תוכלי לקבל תשובה יותר מפורטת מעמיתי למקצוע שעוסקים בתחום הנדרש. (פורום תעבורה - מומחיותו בדיני תעבורה והדין החל על תיקי תעבורה שהינו הדין הפלילי).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר