שלום רב,
היום בשעות הבוקר נסעתי בכביש החוף מנתניה לכיוון הרצליה, בתחנת דלק בפולג עמדה ניידת.
נסעתי בנתיב הימני המוביל לתחנת הדלק ולא הייתי מעוניין לעקוף אות כולם כמו הישראלי המצוי ולנסוע דרך תחנת הדלק ולעקוף ולכן עברתי לנתיב השמאלי כ 100 מטר לפני הכניסה לתחנת הדלק, יש לציין שלא היה פס לבן וזה היה רחוק מהכניסה לתחנת הדלק, כמובן אותתתי שמאלה והשתלבתי לשמאל.
בשעה זו של הבוקר התנועה עומדת ולא נוסעת ובמקרה הטוב זוחלת על 5 קמ"ש.
השוטר כתב בדוח התנועה שסטיתי מהנתיב תוך הפרעה לתנועה והוא טען שהייתי צריך לנסוע דרך התחנת דלק ולעקוף.
לפי סעיף זה לא סיכנתי אף אחד (היה פקק עומד) וכמובן שכל עקיפה מפריעה לתנועה, אף נהג לא אוהב שעוקפים אותו במיוחד לא בפקק.
האם אני יכול לערער על הדו"ח?? בסף הכל עברתי שמאלה בנתיב, לא היה פס לבן וזה נראה לי חוקי לגמריי, אם אני בנתיב ימין אני חייב לפנות ואסור לי להתחרט 100 מטר לפני???! אשמח לחוות דעת.
אוהד שלום,
אינני יודע מה פרט השוטר בנסיבות המקרה (גם אתה לא רואה את המסמך הזה לעת עתה- במידה ותבקש להישפט מסמך זה יועמד לעיונך).
לכן אינני יכול לקבוע האם ביצעת עבירה או לא.
באופן כללי- מותר לעבור נתיב כל עוד יש קו מקוטע אך במידה וסומן חץ המורה על פניה ימינה אתה כבר לא יכול לעבור נתיב(אינני זוכר בעל״פ אם במקום בו נסעת יש חץ מסומן).
בכל מקרה אתה רשאי בתוך 30 ימים לבקש את ביטול הדו״ח (הייתי ממליץ לך לצרף תצלום של המקום ואם אפשר באותה שעה שמיוחסת לך העבירה- כדי להראות את גודש התנועה).
בהצלחה,
מנהל פורום תעבורה
ומנהל פורום המכון הרפואי,
דורון ויגלר-עו״ד
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: חנה דוד- משרד עו"ד 053-7105221
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר