שלום רב יש לי שאלה מורכבת יש לי רכב עם ביטוח חובה בלבד האוטו רשום על שם אשתי והביטוח חובה גם רשום על שמה.
האוטו היה בלי טסט במשך כמה חודשים לפני כמה ימים עשיתי טסט לאוטו.
מסיבות אישיות ניגשתי לדואר לעשות העברת בעלות לרכב על שם אחי
ולא היה אישור כי הטסט עדיין לא התעדכן ניגשתי אל משרד הרישוי ושם אמרו לי שהחסימה ירדה ואני כן יכול לגשת לדואר ולעשות העברת בעלות.
ניגשתי לדואר במשרד הרישוי עם אשתי והעברנו את האוטו על שם אחי
אחי לא היה איתנו אני הייתי המיופה כוח שלו ועשינו את העברת בעלות ביני לבין אשתי על שם אחי.
בדרך חזרה הביתה בערך שעה וחצי אחרי שעשיתי את העברת הבעלות (לקח שעה וחצי להגיע הביתה בגלל המרחק מחוץ לעיר)אני נהגתי ועשינו תאונה. פגעתי ברכב אחר והיו בו 2 אנשים שנפגעו ופונו לבית חולים
גם אני ואשתי נפגענו ופינו אותנו לבית חולים.
כשחזרנו לאחר כמה שעות מהבית חולים ניגשתי אל הסוכן ביטוח שלי והוא אמר שהביטוח לא תקף כי האוטו עכשיו רשום על שם אחי.
1. מה אני יכול לעשות בנידון
2. הסוכן ביטוח הסביר לי ש-2 האחרים מהרכב השני יתבעו את הביטוח חובה של הרכב השני והם כן יכוסו אבל האם הביטוח שלהם ינסה לתבוע את הביטוח שלי שכנראה לא תקף ואז הם בעצם יתבעו אותי ישירות
כי הסוכן ביטוח הסביר שכל רכב תובע את הביטוח חובה שלו אז מה קורה בכזה מצב
3. אני ואחי עשינו זיכרון דברים שאומר שהאוטו שייך לי שוב בזמן שהוא חתם לי על הטופס ליפוי כוח לפני התאונה אז האם זה עוזר
4. מה קורה עם אחי בכל הסיפור הזה האם ישנה אפשרות שיתבעו אותו או משהו דומה
5. מה קורה אתי ועם אשתי אנחנו יכולים לתבוע את הביטוח שלי או של הנהג השני או את קרנית והאם זה יפגע באחי
מצטער על כל המגילה הזאת אבל אני המום שהסוכן ביטוח אמר לי שהביטוח לא תקף בגלל שהעברתי בעלות הרי זה אני שנהגתי ולא אחי
אשמח לעצות תודה לכל העוזרים בתודה אייל אביב
אהלן אייל
לגבי נזקי גוף של המעורבים הזרים , הרי שאלו יתבעו את ביטוח החובה שלהם ובכך תם העניין , חב' ביטוח החובה לא תחזור בתביעה לאחיך .
לגביך ולגבי אשתך לעניין נזקי הגוף , בהחלט יכולה להיות בעיה שכן "איבדתם" את זיקת הביטוח לאור העברת הבעלות הרשמית , אך לאור הנסיבות בהחלט יכול להיות שיש לכם עדיין זיקת ביטוח והביטוח יהא בר תוקף אך זה מצריך ראיה כוללת של התמונה ולא ניתן לענות מעבר לכך בפורום.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר