שלום
רציתי בקשה לשאול ולברר
שתלתי בבית של סבתא שלי בגינה לפני כמה שנים שיח של פסיפלורה
השיח נפרס על חומה וגדר בין הגינה של הבית(מבפנים) לשיח צמוד למדרכה בחוץ לבית באחריות העירייה..
השיח שלי גדל ונפרס לאורך כמעט כל החומה מצד הגינה הביתית
סוף סוף אחרי שנים ארוכות השייח הוציא פרי
והשבוע אמא שלי התקשרה לעירייה שיבוא לקצוץ את השיח שמחוץ לבית..ובקשה לא להכנס לגינה ולא לגעת בשום פנים באופן בפסיפלורה..
ובכל זאת הם נכנסו ללא רשות לשטח פרטי וגזמו והרסו את כל השיח
שבבעלות פרטית.
הבית של סבתא שלי לא מאויש ביום יום, (היא נפטרה) הבית שייך לכל המשפחה המורכבת שנמצאת שם כל שבתות וחגים,
יש שער וחומה בגינה.
זה פעם שנייה או שלישית שהם נכנסים והורסים את השיח.
הפעם אמא שלי התקשרה וביקשה שלא הכנסו ולא יגעו בשיח הפסיפלורה
והפעם השיח היה מלא פרי שנשאר בוסר.
רציתי בקש לשאול מה יש לעשות מעבר לשיחה הזועמת לעירייה
תודה חיים
חוק המקרקעין מסדיר את הענין.
סעיפי החוק
12.הבעלות בקרקע חלה גם על הבנוי והנטוע עליה ועל כל דבר אחר המחובר אליה חיבור של קבע, זולת מחוברים הניתנים להפרדה, ואין נפקא מינה אם המחוברים נבנו, ניטעו או חוברו בידי בעל המקרקעין או בידי אדם אחר.
14.בעלות וזכויות אחרות במקרקעין, אין בהן כשלעצמן כדי להצדיק עשיית דבר הגורם נזק או אי נוחות לאחר.
17.המחזיק במקרקעין זכאי לדרוש מכל מי שאין לו זכות לכך שיימנע מכל מעשה שיש בו משום הפרעה לשימוש במקרקעין ושיסלק כל דבר שיש בו משום הפרעה כזאת.
20.אין בהוראות סעיפים 16 עד 19 כדי לגרוע מזכות לפיצויים או מכל תרופה אחרת או סעד אחר על פי דין.
מהאמור לעיל ברי כי בעל הנטיעות אחראי לנטיעותיו בשטח המקרקעין הפרטי ולא העיריה שהשטח הציבורי הוא באחריותה וכן, לגזום אותם שלא יגלשו לרשות הרבים.
אין האמור בבחינת יעוץ משפטי או צידוד בעמדת צד זה או אחר. במקרה הצורך מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר