שלום רב.
אני בן 43,עובד בעבודה פיזית של התקנות.עובד כשכיר.
בשנת 2009 נתפס לי הצוואר בזמן עבודה-הייתי כמה ימים בבית וחזרתי לעבודה-בטוח לאומי הכיר בכך כתאונת עבודה.
ביולי 2011 שוב נתפס לי הצוואר בזמן עבודה-הייתי בבית כשבועיים וחזרתי לעבודה,אך מאז שחזרתי לעבודה יש לי עדיין כאבים "נסבלים" סביב הצוואר ולמרות טיפולים שמרניים שעברתי כמו פיזוטרפיה,טווינא ודיקור סיני{על חשבוני}שום דבר לא עזר לצערי והכאבים ישנם ואני"משתדל לשמור עליהם על אש קטנה" כדי שלא יחמירו.תאונה זאת גם הוכרה לי בבטוח לאומי כתאונת עבודה.
לצערי,בדצמבר 2012 שוב נפצעתי בעבודה,פשוט קיבלתי מכה חזקה בראש מתקרת בטון כשעבדתי באיזו דירה ומאז הוחמרו לי הכאבים באזור הצוואר ואני עדיין ממשיך לעבוד.מה שנקרא "סוחב על הילוך נמוך".הגשתי טפסים לא מזמן לבטוח לאומי לדמי פגיעה-עדיין התיק בטיפול.
בקשר לממצאים-עשיתי CT עמוד שדרה צווארי לפני התאונה האחרונה והכל יצא תקין.הרופאים טוענים שאלו שרירים מכווצים ואין הרבה מה לעשות מלבד פיזוטרפיה,רפואה אלטרנטיבית ותרופות.
כרגע,אחרי התאונה האחרונה,מחכה לצילום MRI עמוד שדרה צווארי,יש לי תור בעוד שבועיים.
שאלותיי הם;
1.האם ניתן לתבוע נכות מבטוח לאומי על התאונות הקודמות מ-2009 ו-2011 למרות שלא עשיתי החמרת מצב אחרי 2009 כי גם לא היו לי כאבים אז?דרך אגב,לפני שבוע ביקשתי החמרת מצב מהאורטופד-הוא רשם כל מה שביקשתי אך ציין שהכל לדבריי ולא ראה ממצאים.
2.במידה ולא יהיו ממצאים בצילום ה MRI {ואני מקווה שלא יהיו} ובטוח לאומי יכיר לי בכך שזו תאונת עבודה כיצד עליי לנהוג?
3.בגדול,האם אפשר לתבוע את בטוח לאומי אם לא יהיו שום ממצאים בצילום,אם אני ממשיך לעבוד אך סובל מכאבים "בשקט"?מה עליי לעשות במצב כזה?
תודה מראש
אבי
אהלן אבי
בהמשך לשאלתך
המדובר במספר פגימות אשר כולם כעיקרן הוכרו כפגיעה בעבודה.
יש להגיש תביעה לנכות לגבי כל תאונה ותאונה, עקרונית אם אין ממצא אובייקטיבי הדמייתי יש קושי בהוכחת נכות, אך יש מקום להיוועץ עם מומחה לאור סמיכות הזמנים ואיבר זהה בכל פגיעה.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר