שלום
לפני כשנה וחצי גרתי בדירה שכורה עם אמא שלי.זה מבנה דו משפחתי עם חצר משותפת.לי היה 2 כלבים קטנים ו1 גדול.שכנה שלנו הייתה כל הזמן זורקת להם אוכל ותמיד הערנו לה על כך.יום אחד היא שחררה כלבים מהחצר כי לא סגרה את השער אחריה,הערתי לה ואז היא התעצבנה ואמרה שמבחינתה שלא יהיה כלבים בכלל.התחילה להתלונן על קקי בחצר ועל זה שהיא לא רוצה שהכלבים יהיו בחצר כשהיא צריכה לצאת בבוקר.אז סיכמנו איתה שעות שנוכל לשחרר 2 כלבים קטנים ואת הגדול היינו משחררים רק לכמה דקות לפני/אחרי טיול רק כשאנחנו לידו ורכשנו בשבילו תא גדול שהוא יכול להיות בא נעול בזמן שאנחנו לא בבית.
וכדי שהשכנים לא ישחררו כלבים בטעות בנינו שער עץ קטן נוסף בכניסה ועוד שער בכניסה לחלק שלהם של החצר.הם עדיין היו עוברים דרך החצר שלנו כדי לצאת החוצה ולהתלונן שבחלק שלנו יש קקי והריח מפריע להם והיו משחררים כלבים לרחוב "בטעות". אני אמרתי להם שכלבים יכולים להדרס וחבל,הרי זה רק לסגור שער עץ לפני שמגיעים לשער הראשי.הם צעקו והתעצבנו ואמרו שיעשו הכל שלא יהיה לנו כלבים וחתמו חוזה שכירות לעוד שנה.
יום ראשון אחד בעלת הדירה הודיע לאמא שלי שבשבת כלב גדול נשך את השכנה ברגל ובערב יום ראשון הודיעה גם לי.השכנים לא אמרו דבר.בשבת לא אני ולא אמא לא היינו בבית,לכן כל הכלבים שהו בתוך הדירה והכלב הגדול אפילו בתוך כלוב בדירה.למחורת אמא הלכה לשכנה לבקש הסבר.ההיא אמרה שכלב היה לבדו בחצר כשהיא יצאה בבוקר עם בנה והוא נשך אותה ברגל כשהתכופפה.השכנה דרשה שנעזוב עם הכלבים+התנצלות+5000 שח ואמרה גם שבשבת הייתה במיון.אמא לא התנצלה ולא שילמה כי כלל לא היינו בבית וכלב היה נעול בדירה עם חלון עם סורגים ועוד בכלוב.אחרי כי חצי שנה שהשכנים לא תקשרו איתנו כלל קיבלנו מכתב תביעה בו הם מתלוננים על נביחות ושילד קיבל טראומה מהנביחות וגם תלונה על נשיכה בכתף!!! אמא שלי דוברת רוסית הלכה למשפט אך לא הבינה דבר וקבעו לה משפט נוסף שתגיע עם מתורגמן.אנחנו לא מצאנו ייצוג חינם של עוד ולא יודעות מה לעשות.תעזרו בבקשה.אני עזבתיח את הדירה כי בעלת הנכס דרשה ממני לעזוב לפני טום תקופת השכירות כי השכנים התאקשו ואני גם מסרתי את הכלב כי לא יכולתי לעבור דירה בגלל זה.
אהלן ורד
לאור כך שאמך אינה דוברת רוסית וכי הוגשה תביעה עליכם ליטול ייעוץ משפטי לא ברור אם הוגשה תביעה בתביעות קטנות ואז זה ללא עורכי דין.
תנסי דרך שירות הייעוץ לאזרח לקבל הכוונה (ש.י.ל. ) בדרך כלל יש שלוחות של מתנדבים בתוך בתי המשפט.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
אמא ניסתה לקבוע איתם פגישה מספר פעמים וכל פעם דחו אותה עד שביטלו את הפגישה בתירוץ שעברו למשרד אחר. המשפט הוא בעוד חודש ואנחנו פשוט לא יודעות איך להגיב לכל הטענות האלו.אפשר שעו"ד יסביר לנו מה ואיך להגיד?הרי הם כן כתבו מכתב בעזרת עו"ד. אפשר אולי עו"ד יעזור לנו להגיש כתב הגנה כי הבנתי מאמא שהיא לא הגישה
אהלן ורד
לא ניתן דרך הפורום לנסח כתבי בית-דין.
...
עו"ד שבת אסף
השאלה היא האם זה בכלל אפשרי..כי נכון לעכשיו לא מצאתי עו"ד שעוסק בזה.האם ניתן להגיע לפגישה עם עו"ד /איתך בתשלום כמובן שיעזור לנו לנסח תגובה ויכוון אותנו איך לדבר במשפט?
אהלן ורד
תוכלי ליצור קשר עם משרדי תקישי באתר את שמי ותראי את הפרטים.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר