מה הם ההליכים לתאונת מקצוע, לאחר שנעניתי בשלילה ע"י ביטוח לאומי.
נאמר לי שיש 2 דיונים בבית משפט. הראשון דיון מקדמי. והדיון השני שלב ההוכחות והחקירות ורק אם רואים לנכון שיש קשר לתאונת מקצוע - באותו דיון זה עובר לבדיקת מומחה, ואם הם חושבים אחרת שזה לא תאונת מקצוע ודוחים את זה על הסף - זה לא מגיע לידי בדיקת מומחה שיכריע סופית. רציתי לדעת האם זה נכון ?
קרן שלום, השאלה אינה ברורה,
אם נדחית ע"י ביטוח לאומי בשאלת הקשר הסיבתי, אז אכן יש דיון בבית משפט מקדמי, אז התיק נקבע להוכחות ואם יש מקום התיק מועבר למומחה מטעם ביתהמשפט שיבדוק את הקשר הסיבתי.אח"כ סיכומים ואז פסק דין. ככל שבית משפט קובע שאכן יש קשר סיבתי, התיק חוזר לדיון בביטוח הלאומי.
מקווה שעזרתי.
סיגל רייך-הלל, עו"ד
הדיון המקדמי נעשה לפני כחודש. השאלה היא האם בדיון הבא בשלב ההוכחות, התיק בכל מקרה עובר למומחה מטעם בית משפט, או שיחליטו שאין קשר סיבתי והתיק לא עובר למומחה מטעמם. חשוב לי לדעת האם בכל מקרה התיק עובר למומחה מטעמם ? והאם בכך מסתיימים כל הדיונים והתיק עובר לביטוח לאומי לשלב של אחוזי נכות ?
לאחר הליך ההוכחות לא בהכרח מועבר התיק למומחה. הליך ההוכחות נועד לברר היש מקום להמשך ההליכים בתיק.
אם יוכח שיש קשר סיבתי בהליך ההוכחות והתיק יעבור למומחה, ובאותו זמן יש את הפסק דין האומר שזה תאונת מקצוע - האם אין דיון נוסף בבית משפט או בביטוח לאומי, או התיק בשלב הבא עובר לביטוח לאומי לשלב של הכרה בתאונת מקצוע ולאחר מכן אני אמורה לפנות לדיון נוסף בביטוח לאומי לועדה על מנת לקבוע אחוזי נכות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר