שלום רב,
לפני למעלה משנתיים הייתי מעורב בתאונת דרכים.
הרכב שנהגתי בו אינו היה בבעלותי הפרטית, אלא קיבלתי אותו מהעבודה, באמצעות חברת ליסינג.
בשל התאונה שילמתי השתתפות עצמית בסך 1200 ש"ח (וזאת לפי החוזה), ונקבע משפט.
בבית המשפט יצאתי זכאי ונקבע שיש להחזיר את ההשתתפות עצמית+שכר עדות בסך 300 ש"ח.
מכיוון שלנתבע לא היה ביטוח מקיף או צד ג', והנתבע לסרב לשלם, בוצע הליך הוצעה לפועל.
שאלתי היא מהם זכויותיי? האם עליי להמתין שנים עד שהוצאה לפועל תצליח לסחוט כסף מהנתבע או שעל חברת הליסינג לשלם לאלתר את ההשתתפות העצמית? ומה לגבי שכר עדות ? האם על חובת בית המשפט או משרד עורכי הדין אשר ייצגו את חברת הליסינג לשלם לאלתר שכר עדות?
תודה מראש.
ליאור.
לא ברור משאלתך , כלפי מי נקבע כי עליו להחזיר את ההשתתפות העצמית.
( ברור כי כלפי הליסינג שילמת מכוח חוזה , בחירה רצונית).
לגבי שכר עדות- הגורם אשר הזמין עדותך מגיש בקשה לזימון , בד"כ בבקשה נקוב: כי יש התחייבות לשלם שכר עדים.
הגיוני שזה משרד עורכי הדין שהזמין עדותך.
פנה אליהם בבקשה לתשלום ותראה התגובה .
( אדגיש כי לא קראתי את פס"ד ותשובתי כללית בהתאם לנסיבות)
בברכה,
עו"ד שבת אסף
משרד עורכי הדין טוענים בפני שאקבל שכר טרחה רק כאשר ההוצאה לפועל תגבה את הכספים שנפסקו כנגד הנתבע בבית המשפט. האם חוקי הדבר כלפיי?
לגבי השתתפות עצמית - שילמתי כ-1200 ש"ח ונאמר שבמידה ואצא זכאי במשפט (ויצאתי זכאי), אקבל החזר כספי.
לא שולם דבר מכיוון שלנתבע לא היה ביטוח צד ג' או חובה והסדר החוב עבר להוצאה לפועל. שאלתי היא האם עליי להמתין עד להוצאה לפועל בכדי לקבל את כספי חזרה או שעל חברת הליסינג להחזיר לאלתר את ההשתתפות העצמית ברגע ששופטת בבית דין לתחבורה קבעה במפורש שהאשמה היא של הנתבע ושעליו להשיב את כספי. אינני יודע את זכויותי בנושא.
תודה מראש.
אהלן ליאור:
לגבי הליסינג- הרי יש הסכם חוזי ויש לבחון אותו , האם מה שנאמר יש לו בסיס בכתב , מי אמר , מישהו קבע שרק תשלום בפועל "מחלץ " אותך , וכולי... שקול להגיש תביעה בתביעות קטנות כנגד חב' הליסינג ו/או המעביד דאז לדעתי זה מחוץ לעימות המשפטי שהיה בזמנו .
לגבי שכר עדות- תראה תקנה 178 או 179 ( אינני זוכר כרגע במובהק) לתקנות סדר הדין האזרחי.לגבי התחייבות שכר עד בזימון.
פנה בכתב למשרד עוה"ד בצירוף אזכור התקנה ולאחר מכן שקול לבהגיש בקשה בעניין לבית המשפט.במסגרת אותו תיק ובצירוף העתק מהמכתב ששלחת.
זאת מירב העזרה שניתן לתת פה במסגרת הפורום ואין לי מה להוסיף...
מקווה שעזרתי
בברכה,
עו"ד שבת אסף
עזרת לי מאוד
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר