לאן אני פונה? עזרתי לחבר שניתקע עם הרכב שלו ניסינו לסדר את הרכב המכסה מנוע היה פתוח והיד שלי היתה על המנוע לא בכוונה הוא התניע את הרכב וניקטעו לי חלק משלושה העצבעות האמצעיות מיד ימין אצבע אחת עד אמצע הציפורן אצבע שניה עד המיפרק הראשון ואצבע השלישית 2 סנטימטר אני מובטל בערך חצי שנה פניתי לביטוח לאומי ואמרו לי שביגלל שאני מובטל לא מגיע לי כלום . בביטוח של הרכב אמרו לי שזה לא תאונת דרכים לכן אני לא יכול ליפנות אליהם. רצי יעוץ מה עלי לעשות אני מושבת כבר שבועיים בבית חולים לא יודע עם יחזור לתפקד ביד ימין לאן עלי ליפנות ואם זה נכון שאני לא יכולה ליטבוע את ביטוח לאומי או את הביטוח של הרכב שמימנו ניפצעתי תודה מראש
אהלן ירון
ראשית יש לבחון בצורה הדוקה האם המקרה נכנס להגדרת תאונת דרכים ( תשובת הביטוח אינה סוף פסוק ) אך רצוי כי תיטול ייעוץ ספציפי ולא ניתן באמצעות הפורום זאת שאלה מורכבת.
ביטוח לאומי- הרי אין זאת תאונת עבודה ויש לשקול גמלת נכות כללית על התנאים הרלוונטיים.
ביטוחים פרטיים- בדוק אם קיימים .
מחשבה נוספת: אם זאת לא תאונת דרכים- האם החבר התרשל כלפיך לא ברור.
לפני כל צעד שהוא, הייתי בוחן את ביטוח החובה של הרכב אך ורק באמצעות עורך דין.
( זאת דעתי )
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר