אנחנו זוג שגרים בדירה שכורה עם כלבה ובדירה לידינו החלו שיפוצים לפני כתקופה. גידרנו את הגינה עם גדר גבוהה לפי התקנות. הפועלים היו מתגרים בכלבה ואף זרקו לנו שקית זבל לגינה ולאחר הדברים האלו פנינו לקבלן וביקשנו שיפסיקו. לפני מספר ימים בעל הדירה שמשפץ ביקש מאיתנו אפשרות להוריד את הגדר בצד הצמוד לביתו כדי להניח יסודות והבטיח לי שיחזיר עוד באותו היום את הגדר בדיוק כמו שהייתה מה שלא קרה ואחרי ריבים ממושכים הם גידרו רשלני והגדר הייתה רופפת וביום למחרת אחד הפועלים נצמד לגדר וכלבתי נשכה אותו ביד. מה עליי לעשות עכשיו.?? להגיע להסדר או שעדיף לי להגיע לביהמ"ש.?? לפי מה שנדמה לי הקבלן, שהוא לא טיפוס נעים ולא מעניינים אותו השכנים, פשוט רוצה לסחוט מאיתנו כמה שיותר כסף לכיס שלו על דבר שמלכתחילה התראנו עליו שעלול לקרות.
שלום רב,
אני מניח שלא עיגנתם בכתובים את ההסכם ביניכם לגבי בניית הגדר. בכל מקרה, גם בעצם הסכמתכם בעל פה הרי שיש כאן חוזה לכל דבר ועניין ולכן מוטלת על הקבלן חובה לממשו באופן תקין קרי, לבנות את הגדר כפי שהייתה קודם לכן. הדבר יכול להוות עילה לתביעה אולם הצעתי היא לבחון את אפשרויות הפשרה קודם לכן.
לגבי נשיכת הכלב יש לצאת מנקודת הנחה כי על פי סעיף 41 לפקודת הנזיקין, בתובענה בשל נזקי גוף שנגרמו על ידי כלב, חייב בעליו של הכלב או האדם שמחזיק בכלב דרך קבע, לפצות את הניזוק בגין הנזקים שהכלב גרם, ואין זה משנה אם היתה או לא היתה התרשלות מצידו של הבעלים - לכן, במידה ונגרמו נזקים בגין הנשיכה הרי שהדבר יכול להוות עילה לתביעה כספית מצידו של הננשך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר