שלום,
לפני כשבועיים כשיצאתי מהעבודה מעדתי במדרגות ונגרם לי קרע בשריר ברגל. לא ממש נפלתי ולכאורה אין שום בעיה במדרגות עצמן או גורם החלקה, כלומר אין כאן גורם רשלנות כנראה. משם נסעתי למוקד עזרה ראשונה ואבחנו לי את הקרע ורשמו שם "לא נפל ולא נחבל", אבל כן רשמו שזה היה במדרגות בעבודה. (אחרי יומיים חזרתי למקום וביקשתי שירשמו שמעדתי במדרגות ונפלתי לא טוב על הרגל, הם הוסיפו את זה, אבל לא מחקו את הכיתוב הקודם) קיבלתי בהמשך מאורתופד כ-15 ימי מחלה ותעודת תאונת עבודה.
השאלות שלי הן כאלו:
1. האם מבחינת ביטוח לאומי זה יוכר כתאונת עבודה?
2. האם יש עניין לתביעה כלשהי נגד ביטוח לאומי או נגד כל גורם אחר?
3. האם יש טעם בכלל ללכת לכיוון של תאונת עבודה או פשוט לנצל "ימי מחלה" צבורים שיש לי (לא הייתי השנה כלל בחופש מחלה), כי לכאורה במצב של ימי מחלה אני יכול - לפי החוק החדש - לקבל 100% מהיום הרביעי ואילך (לעומת 75% בתאונת עבודה)?
4. אם נניח ואני תובע תאונת עבודה, מה קורה למשל אם המעסיק לא מוכן לחתום לי על הטופס של תאונת עבודה? האם הוא חייב? ומה קורה אם ביטוח לאומי יחליטו שלא מדובר בתאונת עבודה ? האם במקרה כזה אוכל לחזור לאופציית "ימי מחלה" ?
בשפה פשוטה: האם ללכת לכיוון ימי מחלה או לכיוון תאונת עבודה?
תודה מראש
ככל שאכן יש קרע ברצועה בברך כדאי לפנות לביטוח לאומי. גם לעניין ימי המחלה וגם לעניין נכות.
בהצלחה.
סיגל רייך-הלל, עו"די
האם גם על זה יש טעם לנסות לתבוע לעניין נכות ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר