במהלך הגלישה באינטרנט הגעתי לאתר שמציע קורס בנושא מסוים, ושלחתי מייל לאותו איש מקצוע כדי שימסור לי יותר פרטים על הקורס. נשלח לי חזרה מייל מכתובת דואר אלקטרוני שלאחר הסימן שטרודל כתוב FACEBOOKMAIL.COM כלומר שזה מהפייסבוק וגם כתוב שכתובת המייל שלי נמסרה לפייסבוק ומאז כל כמה זמן שלחו עוד 2 מיילים כאלה. כמובן שתשובה לא קיבלתי על שאלתי וגם כל המיילים שנשלחו אליי הם עם לוגו של פייסבוק ושם יש הזמנה שאותו איש מקצוע מזמין אותי להצטרף לרשימת החברים שלו בפייסבוק. מדובר באדם מוכר כך שזה לא דרך "להפיל אותי" או את מי שיוצר קשר עם בעל האתר/איש מקצוע. באתר אין תקנון ולא כתוב שהשולח מייל מאשר קבלת פרסומות או הודעות מעבר לפנייתו או שהשולח מאשר העברת המייל שלו לצד שלישי.השאלה שלי היא האם בעל האתר עבר על החוק?
שלום רב,
שימוש בכתובת המייל שלך והעברתה לצד ג' אסורה בתכלית אלא אם אישרת זאת במפורש אם דרך תקנון האתר, היה וקיים תקנון שכזה או אם דרך מייל ששלחת ואישרת. בכל מקרה, בעל האתר מחוייב להשאיר אצלך את הזכות להסיר את כתובת המייל שלך מלוח התפוצה של האתר, כל אימת שתחפוץ בכך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר