שלום,
לפני זמן מה הייתי מעורב בתאונת דרכים. פתחתי את דלת רכבי כשהוא בחנייה ופגעתי באופנוע. לאופנוען שלום, אך נגרמו נזקים לדלת הרכב של ולאופנוע שלו.
מיד לאחר התאונה האופנוען החתים אותי על מסמך בו נאמר שאכן פתחתי את הדלת ופגעתי בו. מכיוון שהייתי עדיין במצב של הלם ולא חשבתי בצלילות, חתמתי.
אגב, גם בדיווח התאונה לסוכן וגם בדו"ח התאונה שמילאתי במשטרה, ציינתי שאני הוא זה שפתח את הדלת, בפתאומיות וללא הסתכלות במראה.
שאלתי היא כזו - האם חברת הביטוח יכולה להתנער מהתביעה מכיוון שחתמתי? האם ייתכן שאאלץ לשאת בהוצאות באופן אישי?
תודה!
שלום רב,
יש לבדוק את תנאי הפוליסה והתייחסותה לסוגיית ההודאה בגין תאונה ומהן המשמעויות בהיבט הפיצוי. בד"כ מרבית חברות הביטוח מביאות זאת לידי ביטוי בתנאי הפוליסה לכן, במידה והדבר מופיעה בפוליסה הרי שקיימת סבירות גבוהה כי חברת הביטוח תנסה להתנער נוכח חתימתך על הודאה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
1. האם כל חתימה נחשבת כהודאה? בסופו של דבר, כל הדברים שהיו מצויינים בפתק הן עובדות יבשות. "פתחתי את הדלת והאופנוע התנגש בדלת"
אלו הם בדיוק הפרטים אותם מסרתי לכל גורם אחר.
2. האם יש משמעות לחתימה במצב נפשי לא יציב? הייתי במצב חרדתי דקות ספורות לאחר התאונה. האם יש משמעות לכך שחתמתי במצב זה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר