שלום,
קניתי אבן לחיפוי קירות חיצוניים דרך עסק שמרר לי את החיים... הטיפול בהזמנה נמשך המווון זמן (לא היה בינינו הסכם המפרט תאריכי אספקה) ולכשקבלתי את הסחורה בפעם הראשונה מתברר שאיננה דומה למה שבחרתי באולם התצוגה.
בעל העסק הסכים לקחת את הסחורה בחזרה והזמנו משהו אחר במקום, חכיתי עוד הפעם המון זמן עד לקבלת הסחורה החדשה וכשהיא הגיעה זהינו שהיא לא ממש עונה על התקנים... אבל למרות זאת התחלתי להרכיב אותה בתקווה כשנפתח עוד משטחים הסחורה תהיה יותר טובה כי בכל זאת אי אפשר לראות את כל הסחורה פרוסה לפנינו!
התוצאה הסופית הייתה זוועה אבל כבר היה מאוחר.
השאלה שלי אם אני יכול לתבוע את אותו עסק לאחר שכבר הרכבתי (במיוחד שהוא החזיר פעם אחת וגרם לעיכובים ולא רציתי להחזיר ולחכות עוד פעם)?
במידה וכן האם אני יכול להסתמך על חוות דעת שמאי רגילה או צריך מהנדס מומחה? מה העלויות של חוות דעת כאלה (בערך)?
אני יכול לשלוח תמונות במידת הצורך.
תודה.
היי מודי, באופן ראשוני אני עונה ככל שניתן מהמחשב :
1. אתה טוען שקיבלת סחורה שלא הזמנת.
2. למרות זאת הרכבת אותה על הבניין .למרות שמוכח שלפני כן שלא היית מרוצה, אותו ספק נתן לך שירות והחליף.
3. בהנחה שהמצב כיום הוא בגלל הסחורה בלבד ( ולא שילוב עם הרכבה לקויה , מרווחים וטיח לא ישר וכו'). -> לא ברור למה לא פרסת את הסחורה על הרצפה ( במיוחד לאחר שראית שהפעם הראשונה לא בסדר) לפני הרכבה או עצרת את ההרכבה באמצע? כיום נוצר מצב שאי אפשר בכלל לקחת את הסחורה בחזרה ומה מטרת התביעה? עלות פירוק והרכבה חדשה? .
בכל אופן , לדעתי קשה לענות מפה וזה מצריך בחינה קצת יותר פרטנית , אתה קבלן ? יזם ? יש אדריכל שאישר וכו' מהם פרטי ההזמנה בכתב הספציפיים? האם יש טעות במידות בחיתוך? מה הפגמים וכו'...
מקווה שנתתי כיוון
אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר