חכרתי רכב בליסינג מימוני. לאחר התנגשות חזית אחור, שמאי קבע לו ירידת ערך 2 אחוזים. חברת הליסינג קיבלה את התשלום מכיון שתשלומי הביטוח משועבדים לה. עברו קצת יותר מ3 שנים מהתאונה (מהתשלום עדיין לא עבר 3 שנים). כעת גיליתי שהיתה לחברה טעות בחישוב התשלום שמגיע לי. האם יש דרך לתבוע מהם את ההפרשים, וכיצד עושים זאת? תודה רבה.
אהלן דן.
לא ברור , מדוע כיום לטענתך התשלום מגיע לך , כאשר כל תשלום בגין האירוע הנזיקי היה צ"ל משולם לחב' הליסינג.
בנוסף , לא ברור מהשא' לא ברור מה מקור הטעות ומי ביצע את הטעות.
בגדול, אם מדובר בחכירה הרי שאינך הבעלים של הרכב מדוע אתה זכאי לתשלום בגין ירידת ערך של הרכב ולא הבעלים של הרכב.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
לעו"ד אסף שבת שלום רב
אכן אתה צודק, לא פירטתי בצורה ברורה. ובכן, לאחר כחצי שנה בתאונה זו, הרכב הושבת בעקבות תאונה קשה. ומכיון שבליסינג פרטי הלקוח משלם כ30 אחוז מערך הרכב, עדיין נשאר לי חלק יחסי בזיכיון תשלום על הרכב. ולאחר שחברת הביטוח שילמה לחברת הליסינג את הסכום שמגיע להם, שילמה גם לי חלק מהסכום שמגיע לי. אבל אותו הפרש שציינתי, הם לא שילמו, וגיליתי שהייתה להם טעות בחישוב. ולכן שאלתי, האם על טעות שלהם בתביעה קיימת, אני יכול לבקש מהם את ההפרשים?
תודה רבה על התגובה המהירה.
מכיון שירידת הערך שקיבלה החברה זה סכום שקוזז מהתשלום שלי אליהם, כעת למעשה אני מקבל פחות מחברת הביטוח, כי חברת הליסינג קיבלה את כל הסכום המגיע לה (בלי לחשב את ירידת הערך) ולאחר מכן קיזזו את ירידת הערך מהתשלום המגיע לי, ולמעשה אם היו משלמים בזמנו את הסכום הנכון הייתי מקבל את כל הכסף, ובגלל טעות בחישוב (הם הורידו במחירון 20 אחוז עבור ליסינג תפעולי, כאשר בפועל היה צריך להוריד 10 אחוז עבור ליסינג פרטי), ובנוסף קיזזו מע"מ כי טענו שחברה לא מקבלת מע"מ, אך החברה דרשה ממני מה שלא קיבלה מהם, וכך יצאתי קרח מכאן ומכאן. אשמח אם תוכל לעזור לי. תודה דן.
היי דן , עדיין חסרים נתונים בגדול הבנתי כך:
1. הבעלים של הרכב חב' ליסינג - צריך לבדוק אם הם חתמו על כתב סילוק עם המזיק/חב' הביטוח שהסתיימו כל התביעות וכיוצ"ב.
ברור שחב' הליסינג נישום שמקזז מע"מ לכן קיבלה ללא רכיב מע"מ.
2. אתה קיבלת כספים מכוח חוזה ליסינג שלך עם חב' הליסינג, כמובן שצריך לקרוא את התנאים .
לכן עדיין חסרים נתונים,
הנך מוזמן ליצור עימי קשר במשרד מחר בבוקר ואנסה לכוון אותך הלאה.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר