שלום רציתי להתייעץ בעקבות מקרה שקרה לי אני עובד ביטחון בנמל אילת לפני יומיים הגיעה אלינו ספינה לעגון בנמל ועליה 3500 חיילי מארינס ונאיבי..הם עוגנים אצלנו לצורך חופשה בת שבוע ,במהלך המשמרת אחד האמריקאים חייל מארינס במקום להגיע ישירות לספינה התחיל להסתובב בנמל שהוא שיכור בתור איש בטחון ומכוון שהנמל מכיל אוטובוסים ומכוניות השוות מיליוני שקלים נסעתי עם רכב הביטחון כדי להחזירו לספינתו בפנייתי אליו שאני מסביר לו שאני יראה לו את הדרך חזרה לספינה הוא הביא לי אגרוף לעין ונוצר לי שטף דם רציני וראייתי התחילה להשתבש באותה עין ..אם אפשר את עצתכם לגבי המשך טיפול ..אני שוקל לתבוע את צבא ארצות הברית על המקרה למרות כל בקשות הסליחה של הקצינים הממונים על החייל ..איך אפשר להתחיל את התהליך של התביעה ? האם התביעה צריכה להיות מול השגרירות או נגד צבא ארצות הברית ? יש לי את מספרו האישי ואת השם במלא ..אשמח לקבל תשובה ..תודה רבה.
אהלן יקיר
בשלב ראשון הייתי בוחן אפשרות כי המדובר בתאונת עבודה ומשכך לפנות למוסד לביטוח הלאומי.
לגבי תביעה נזיקית, הדבר מצריך בחינה רצינית של הנסיבות והמצב המשפטי יש פה מספר גורמים למשל החייל עצמו , מפקדיו , אנשי אבטחת הנמל שהרשו לאדם שיכור להסתובב וכיוצ"ב ... ( אינני יודע את הנסיבות ) היכן לתבוע? האם יש חסינות /הסכם בין מדינת ישראל לצבא במקרה נזק וכיוצ"ב שלל שאלות כך שלא ניתן לענות על שאלה שכזאת באופן רציני.
בכל מקרה הייתי שוקל בתחילה לפנות למוסד לביטוח לאומי.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר