שלום רב
בני בן 3 נפגע ברגל עם שבר בשוק טופל בגבס במשך 5 שבועות ולאחר מכן כמה ימים עם תחבושת אלסטית הוא לא היה במעון ויצו כל התקופה חודש וחצי ועכשיו הוא חזר לגן ודורשים ממני שאני אשלם את שכר הלימוד של כל אותה תקופה השאלה שלי הילד לא היה בכלל בגן לא קיבל את שירותי הגן למה אני צריכה לשלם והאם זה חוקי. אודה על תשובתכם.
אהלן אירית,
ראשית לא ברור בגין מה נגרמה פציעת הילד ? האם קשור לויצו?
במקביל, לבטח קיים הסכם כזה או אחר מול ויצו ממנו ניתן להתחיל ולראות האם יש התייחסות חוזית לעניין.
עקרונית , ראי , גם בגנים אחרים או בחוזים דומים , כאשר הילד / מקבל השירות נעדר מפאת מחלה הרי לא מקבלים זיכוי. על אותו משקל ויצו תאמר כי החזר כספי בגין היעדרות של ילד ( שנגרמה שלא עקב מחדל של ויצו ) היא לא הוגנת שכן בתק' מוגבלת בזמן וויצו לא יכולה למצוא "ילד חליף" ומשכך גם לה נגרם הפסד.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
שלום רב,
תודה על התגובה, שלחתי מכתב לויצו שזה לא הוגן שאני צריכה לשלם חודש וחצי עקב העדרות מהגן. הילד לא נפגע במעון, התשובה שקיבלתי זה חצי מחיר (50%)בחודש מאי וחודש שלם חודש יוני. אני רוצה שתפרש לי מה שהם כתבו בחוזה ילד הנעדר מהמעון מחמת מחלה העולה על 14 יום ברציפות יחוייב בגין תקופת מחלתו בלבד בתשלום 85% משכר הלימוד לפי דרגת זכאות ואישור רפואי בלבד.
אודה על תשובתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר