חיים מעסיק עובד זר באופן לא חוקי בנקיון ביתו (כמה שעות בשבוע).
באחת הפעמים שמגיע העובד הוא נפגע במהלך עבודתו ונפצע או מת.
העובד (או משפחתו) תובע את חיים על מאות אלפי (ואפילו מליוני) דולרים, בעוד חיים אינו מבוטח כנגד מקרה כזה.
האם זהו תרחיש הגיוני ?
האם אי פעם קרה דבר כזה ?
האם הסכומים שציינתי הגיוניים ?
האם חיים יכול לבטח עצמו נגד מקרה כזה? (הבנתי שעובדי נקיון זרים אינם חוקיים ולכן לא ניתן לבטח אותם בביטוח לאומי וגם לא בביטוח פרטי)
ברור לי שבלי קשר חיים יכול לשלם קנסות של עשרות אלפי שקלים למדינת ישראל אם יתגלה, אבל השאלה כאן נוגעת לסכומים הרבה יותר גדולים אליהם ניתן להגיע בתביעה אזרחית.
שלום רב,
ככלל, העסקת עובד זר בניגוד לחוק הינה בגדר דבר עבירה לכל דבר ועניין. נסיבות כל מקרה ומקרה צריכות להיבחן לגופן, מאחר וקיים קושי לייתן תשובה חד משמעית אודות מקרה מורכב שכזה, מבחינה נזיקית.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
ברור לי שהעסקת עובד זר בניגוד לחוק הינה בגדר עבירה וברור לי שקנסות כבדים יכולים להיות מוטלים על אותו עבריין.
כמו כן ברור לי שהמקרה הכללי למצב שתיארתי מורכב ותלוי נסיבות, כך שאני לא מבקש תשובה חד משמעית לכל מקרה שיכול לקרות. אני סה"כ שואל אם אי פעם דבר כזה קרה ואם כן מה היו התוצאות.
שוב תודה !
אינני יודע לומר לך האם מקרה שכזה קרה אך דומני שניתן ואף מומלץ, למען הסר ספק ונוכח אי הוודאות, לבטח בגין מקרים מורכבים מסוג זה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
ההבנה שלי היתה שלא ניתן לבטח עובדים זרים לא חוקיים, לא בביטוח לאומי ולא בביטוח פרטי...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר