שלום רב
אנוכי ריצה עונש מאסר בעבודות שירות במשך כ6 חודשים.
במהלך אותה התקופה רק בת זוגתי עבדה לפרנסת שנינו, ולאחר אמצע תקופת ריצוי עבודות השירות החלטנו להתחתן.
היות ואישתי אינה יהודייה מלאה כהלכה, תיכננו לטוס ולהתחתן בפראג.
לאחר חסכונות ותכנונים רבים יצאנו לדרכנו בספטמבר 2011, וזאת לאחר בדיקת המצאות צו עיכוב יציאה מהארץ כנגדי מול מוקד משרד הפנים האחראי על מעברי הגבול, וקבלת תשובה שלילית בנידון.
כשהגענו לשדה התעופה בשעות הלילה הקטנות נמנעה יציאתי מן הארץ עקב צו עיכוב שנמצא כנגדי מטעם השב"ס במסוף הגבול. אציין כי כשבועיים קודם לכן סיימתי לרצות את עונשי במלואו.
מכיוון שהמפקח עליי לא ענה ונתן את אישורו עד השעה שמונה בבוקר, נאלצה חברת התעופה להוריד אותנו מאותה הטיסה להחזירנו על עקבותינו.
רכשנו זוג כרטיסים חדשים בכ-3000 ש"ח וטסנו בשעות הצהריים.
מיותר לציין את הסבל הנפשי שאישתי ואני סבלנו כשראינו את כל תכניות חתונתו נהרסות ברגע. אישתי שעמלה כה קשה בעבור כסף זה מבוקר ועד לילה, בזמן שאני עבדתי עבודות פרך מבוקר ועד לילה.
בכך ששילמנו 3000 ש"ח בעבור כרטיסי הטיסה החדשים, לא הייתה לנו כל אפשרות לצלם את חתונתנו ובכך לא נשארה לנו כל מזכרת מיום כה מיוחד זה, בו היינו גם כך לבדנו.
פשוט נהרס לנו הכל בכל מובן המילה.
השב"ס לא טרח לבטל את צו העיכוב שתוקפו האירוני פג ביום שלמחרת טיסתנו. משרד הפנים הטעה אותי בכך שאמר כי אין כנגדי צו עיכוב, וכשהגעתי לשדה התעופה אכן היה כנגדי אחד שכזה.
אוסיף ואציין כי הקלטתי שיחה עם מוקד משרד הפנים מיד לאחר שנמנעה ממני היציאה, ובאותה ההקלטה נאמר לי שוב כי אין כנגדי שום צו עיכוב.
ברצוני לתבוע את השב"ס ואת משרד הפנים על סך של כ-100,000 ש"ח על נזיקין ועל עוגמת נפש + 3000 השקלים ששילמנו בעבור הכרטיסים החדשים.
מהי דעתך המקצועית?
שלום רב,
בהתאם לנסיבות המתוארות בשאלתך, לו השב"ס ומשרד הפנים התרשלו ולא ביטלו את צו עיכוב יציאתך מהארץ, היה וצו זה אכן היה צריך לפוג עם סיום ריצוי מאסרך, אזי נראה לכאורה כי קיימת עילה לתביעה בגין אובדנך ועוגמת הנפש שנותרה אצלך ואצל בת זוגך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר