המצב הוא כזה אמא שלי תבעה חברת ביטוח על נזקי גוף, התיק התנהל בבית מפשט שלום קרוב ל5 שנים. התיק נוהל עד תום(הוגשו ראיות ונשמעו עדים וסיכומים) ולבסוף התקבל פסק דין ובו בית המשפט דחה את התביעה אך לא חייב בצו הוצאות. אמא שלי שלמה אגרת פתיחה על סך 650 ש"ח ועכשיו אחרי פסק הדין קיבלה לשלם אגרה של 5979 ש"ח עבור "אגרת פסק דין" אחרי בירור נמסר לנו כי האגרה היתה לכתחילה 6629 אך הפחיתו ממנה את החציה השני של האגרה(650 ש"ח). רציתי לדעת מה זה אגרת "פסק דין" ומי צריך לשלם אותה?? שלחנו גם בקשת הבהרה לבית המשפט ונאמר לנו שזו באמרת אגרת פסק דין ולא צו הוצאות.
אחרי התייעצות הבנתי שזאת אגרה שבדרך כלל הצד "הנתבע" משלם וליתר דיוק הצד המפסיד....השאלה אם במקרה שלי שתביעה נדחת ללא צו הוצאות ואני התובע האם אני נחשב צד מפסיד? טמי צריך באמת לשלם את האגרה?
שלום רב,
האגרה שהינך משלם הינה אגרת הליך שאת חלקה אתה משלם בפתיחת ההליך. האגרה המשולמת בערכאת השלום הינה בגובה של כ- 6 אש"ח שכאמור, בתחילת ההליך אתה משלם את חלקה. מעבר לאגרה המשולמת בד"כ הצד המפסיד בהליך נושא גם בהוצאות הצד שכנגד - במקרה שלך בית המשפט לא פסק הוצאות ולכן "הרווחת" בהיבט זה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
האגרה הכוללת לתיק כזה לא אמורה להיות 2.5 אחוז מהבקשה בתיק? ממה שאני הבנתי משלמים מחצית בהתחלה (1.25%) שאלו ה650 ש"ח ששלמנו בהתחלה והיתרה צריה להיות 1.25% הנותרים? כי אם זה נכון 6000ש"ח זה קצת חורג מ2.5 אחוז מהבקשה בתיק בהרבה....
האגרה המשולמת בדרישה לסכום קצוב הינה בהתאם למה שציינת. אולם, בתביעת נזקי גוף, כאמור בעניינך, מנגנון תשלום האגרה הוא שונה והינו בהתאם למה שציינתי בתשובתי הקודמת.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר