שלום !
לפני שבוע וחצי, עת שטיילתי במצוק שמעל חוף געש, התבקשתי על ידי קבוצת מטיילים לצלם אותם בקבוצה. כשניגשתי אליהם הותקפתי ללא סיבה הגיונית ע"י כלבה רועה גרמנית מעורבת, שאינה הייתה קשורה. כתוצאה מכך, ננשכתי בכף רגלי, שהחלה מדממת. יצוין כי בעלת הכלבה הגישה טיפול עזרה ראשונה, אך הדבר פגע בסדר היום שלי. בגינו נאלצתי לבטל הגעה לאירועים ומפגשים אליהם הגעתי, הדבר מנע ממני לסקר אירועים במסגרת עבודתי ככתב אינטרנט. יצוין כי נזק פיזי משמעותי לא נגרם בטווח הארוך, היה שיתוף פעולה מצד בעלי הכלבה, ששלחו את פנקס החיסונים שלה. ובכל זאת, למרות כל זאת, אני מרגיש בעל זכות לתבוע את ההוצאות הכספיות שהיו כרוכות בהגעתי לטיפול רפואי, בתשלום על תרופות ובמיוחד על עוגמת הנפש. הדבר גרם לי לרתיעה גדולה עוד יותר מכלבים, אני מרגיש מאוד לא בטוח להסתובב בחברת כלבים. אני מעוניין לתבוע את עוגמת הנפש שנגרמה לי, כמו גם את ההוצאות שהיו לי סביב המקרה. אבקש את עזרתכם בייעוץ בנוגע לתהליך המשפטי, ובנוגע לסכום המקובל לדרוש במקרים מהסוג הזה.
תודה
אהלן אורי,
בהחלט עפ"י המצב המשפטי הרלוונטי, ניתן לדרוש פיצוי , לגבי גובה הנזקים וסוגם , קשה לאמוד דרך הפורום, תלוי בשלל משתנים , מידת הפגיעה, נותרה צלקת, גיל, מידת כאבים, מה הפסדת באותו יום או אח"כ כיוצ"ב.
מציע כי ראשית תפנה דרישה לפיצוי ללא נקיבה בסכום ותקבל עמדה ( אם בכלל ) מבעלת הכלב לפיצוי , אח"כ תשקול הלאה כיצד לפעול.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר