שלום לכם,
הייתי מעורב בתאונת שרשרת כאשר אני הייתי הנהג ברכב האמצעי.
הרכב הראשון בלם בלימת חירום, בלמתי גם אני אך נפגעתי מרכב מאחורה וכתוצאה מכך נהדפתי על הרכב הראשון.
עכשיו, הרכב הראשון טוען שנפגע פעמיים - זאת אומרת ממני פעם ראשונה ושוב שפגעו בי. כמובן שזה לא נכון וכרגע אני ממתין לראות מה הביטוח של הנהג מאחורי יגיד ואם יצדד בגירסה שלי.
רציתי לדעת באם אני מגיע לבית דין לתביעות קטנות והאשמה נופלת עליי, באופן מלא או חלקי, האם יתכן שיהיה כאן שלילה?
יש לציין שכולנו התפננו למיון עם פגיעות קלות בלבד.
בנוסף, התאונה קרתה במהלך שירות צבאי שלי, בחופשה בבית בין רכבים אזרחיים. כל הטיפולים שביצעתי עד היום היו דרך הצבא ללא עלות מצידי, והבנתי שהפיצוי מורכב בין היתר על הוצאות על הטיפול הרפואי. השאלה אם בגלל שנפגעתי במהלך שירות צבאי ולא היו לי הוצאות או פגיעה בשכר, הפיצוי יהיה נמוך משמעותית מאחר? האם בתביעה שכזו, שהיו טיפולים (פינוי,מיון, שני רופאים מומחים ו6 טיפולי פיזותרפיה) על חשבון הצבא, הפיצוי שלי יהיה נמוך? האם בכלל שווה להתייעץ עם עורך דין ולתת לו אחוזים מהפיצוי שבין כה וכה אמור להיות נמוך? אשמח להכוונה בנושא.
תודה רבה ממתין לתשובתכם.
שלום רב,
לא בהכרח תהיה שלילת רישיון - יש לבדוק את המקרה לגופו ולבחון מהם הנזקים שנוצרו כשחשוב לעשות הבחנה בין נזקי גוף לנזקי רכוש.
לשאלתך השנייה - מאחר והצבא מממן באופן מלא את הטיפול הרפואי אזי אין סיבה שתקבל פיצוי כספי על הוצאות כספיות שבעצם לא הוצאת בפועל.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר