שלום,
לפני שנה חניתי את רכבי ליד רכב אחר מסוג פולקסווגן. באמצע הלילה הוצת בזדון רכב הפולקסווגן וכתוצאה מהדלקה שפרצה בו,האש הגיעה עד הרכב שלי ושרפה גם אותו לגמרי.
הרכב שלי הוא רכב מסחרי לצורכי עבודה,בזמן הדלקה הייתה ברכב סחורה.
רציתי לדעת האם יש מקור ממנו עלי לדרוש פיצויים בגין הנזק שנגרם לי לרכב ולסחורה ואם כן מהו המקור?
האם מחברת הביטוח שלי? האם מחברת הביטוח של הרכב שהוצת בזדון?
אני מזכיר שהרכב שלי חנה בסמוך לרכב שהוצת ככל הנראה בזדון.
שלום רב,
שאלה מעניינת. לטעמי עומדות לרשותך מספר אפשרויות כשאני מניח שאותו גורם שהצית בזדון את רכב הפולקסווגן, לא נתפס ו/או איננו ידוע:
אופציה ראשונה - במידה ורכבך המסחרי וגם הסחורה מבוטחים אזי תוכל לתבוע את חברת הביטוח המבטחת אותך, כשחברת הביטוח שלך תוכל לבצע שיפוי מול חברת הביטוח המבטחת את רכב הפולקסווגן שהוצת בזדון. היתרון הוא שההליך יחסית קצר אולם החיסרון נותן ביטויו בתשלום פרמיה גבוה יותר עם חידוש הפוליסה.
אופציה שניה - לנסות לתבוע ישירות את חברת הביטוח המבטחת את רכב הפולקסווגן, כשכאמור במקרה זה ההליך יכול להיארך פרק זמן ארוך למדיי ואפילו להגיע לערכאות משפטיות.
אופציה שלישית - בהנחה ובכל זאת לא מדובר באירוע הצתה במתכוון/בזדון, אזי יש לבחון האם המקרה עונה להגדרת תאונת דרכים בהתאם לחוק הפלת"ד.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר