שלום,
עשיתי תאונת דרכים כשיצרתי בצומת כשהתחלף לצהוב ורכב גרר מאוחרי נכנס בי.. המכה היה קשה אך הנזק לאוטו לא רציני.
הייתי עם חברה ושנינו סבלנו מכאבי ראש והתפננו לבית חולים..
בזמן החלפת הפרטים לקחתי את רשיון הרכב , פרטי ביטוח אך לא את רשיון הנהג שלא על שמו הביטוח של הרכב.
אותו בעלים של הביטוח רוצה שנטפל בזה ללא התערבות של ביטוחים אלא שהוא ישלם לי על הנזק . אני לא כל כך יודעת מה לעשות. ואני סובלת עכשיו מכאבים גם בגב.
האם זה נורא שלא לקחתי את פרטי הנהג? הבעלים מתחמק מלתת לי את הפרטים הללו..
אשמח אם תעזרו לי
אהלן אורטל
ראשית יש לעשות הפרדה בין נזקי הגוף לנזקי "הפח" אלו שני דברים שונים.
לגבי הנזקי גוף יש לפעול אל מול ביטוח החובה של הרכב שלך ( גם את וגם הנוסעת ) ובשלב ראשון לראות מה התיעוד הרפואי ולגשת למשטרה להוציא "אישור משטרה" על התאונה ובהחלט יכול כי הבעלים של הרכב יידרש למסור למשטרה את פרטי הנהג ואז יהיה את הפרטים , זה חובה חוקית למסור את הפרטים.
לגבי נזקי פח וגם לנזקי הגוף - זה לא נורא שלא לקחת את פרטי הנהג , אלו דברים שקורים, כאשר יש מספר רישוי הבעלים הרשום יצטרך להביא את פרטי הנהג אם לא כרגע וודאי שבתביעה, שכן לבטח נהג עובד מטעמו.
לגבי הנזקים ( "פח" ) רצוי כי תפני למוסך ו/או שמאי ( אינני יודע מה מידת הנזק ומה מודל הרכב שלך ) ואז לפנות בדרישה לתשלום , כלומר קודם כל להבין מה גובה הנזק ורצוי כי תצלמי את הפגיעה.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
אורטל שלום,
לגבי נזקי הרכוש אם אכן תסיימו את העניין בינכם, אין רלוונטיות לפרטי הנהג. ככל שלא, חברת הביטוח תדרש לכל הפרטים .
לגבי נזקי הגוף, את צריכה ללכת למשטרה ולהוציא אישור משטרה.
בהצלחה,
סיגל רייך-הלל, עו"ד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר