שלום וברכה.
המקרה עליו אני מדבר סוקר בחדשות לפני כחודש.
לפני ארבעה שבועות בליל שבת אני וחברי הלכנו בשכונת ראס-אל-עמוד (הוזמנו לחבר שגר בשכונה היהודית במקום, "מעלה זיתים").
בעודנו הולכים, נער ערבי דקר את חברי בגבו וברח. אני וחברי רצנו משם על מנת לקבל עזרה, והוא פונה באמבולנס לביה"ח ואני ליויתי אותו. שם כבר תוחקרנו ע"י המשטרה והשב"כ.
בזכות טביעות אצבעות על הסכין נתפס הדוקר, ומחקירתו התברר כי הוא היה חלק מחוליה בת 4 נערים; 2 תצפיתנים ו-2 דוקרים. בעקבות ההלשנה שלו כולם נתפסו וכרגע בונים נגדם כתבי אישום. כלומר, היה דוקר נוסף (שלא שמנו לב אליו במהלך האירוע) שהיה אמור לדקור אותי, אלא שהלה חטף רגליים קרות (מעבר לכך, שיכולתי להידקר בדיוק כמו חבר שלי על ידי הדוקר הראשון שנתפס...).
בגלל שהמקום מועד לפורענות קיימת שם מצלמה של המשטרה שתפסה את כל האירוע. אפשר ממש לראות שם איך הנער השני רץ אלינו ומגיע עד כמטר-שניים מאיתנו, ופתאום בורח מהמקום.
כפי שכבר אמרתי, חבר שלי נפגע (ברוך השם, לפני שבוע השתחרר מבית החולים), אך אני תודה לאל לא נפגעתי- לא בגוף ולא בנפש.
האם, לאחר שיוגשו כתבי אישום נגד חברי החוליה, יש לי עילה להגיש תביעה אזרחית נגדם?
תודה רבה
אביעד
אהלן אביעד
ככל שלא נגרם נזק בגוף ו/או ברכוש,
בגין מה תוגש התביעה?
( על המעשה הפלילי מדינת ישראל כבר הגישה כ. אישום ) .
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר