1. האם גיליון סיכום מחלה מחדר מיון יכול להוות תעודת רופא לעניין תביעת נזקי גוף?
2. במידה והנזק שקרה לי אינו חמור, אני לא טוענת לנכות צמיתה ולא נגרמו לי נזקים עקיפים כמו עזרת צד ג' או אובדן ימי עבודה - האם אוכל להגיש תביעת נזיקין גם בלי חוו"ד רפואית או תעודת רופא? מה המשמעות של כך?
תודה
תודה
שלום רב,
לשאלתך הראשונה, יש לבדוק האם תעודת חדר המיון עונה על ההגדרות האמורות בתקנה 127 לתקנות סדר הדין האזרחי, שזו לשונה: " "רצה בעל דין להוכיח ענין שברפואה לביסוס טענה מטענותיו, יצרף לכתב טענותיו תעודת רופא או חוות דעת של מומחה, לפי הענין, שנערכה לפי סעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 (להלן - חוות דעת); אולם רשאי בית המשפט או הרשם לפטור בעל דין מצירוף חוות דעת מטעמים מיוחדים שיירשמו." תקנה 127 מפנה לסעיף 24 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971, שזה נוסחו: "חוות דעת, תעודת רופא ותעודת עובד הציבור ייערכו לפי הטפסים הקבועים בתוספת הראשונה או בדומה להם ככל האפשר." משמע, בסיכומו של עניין, היה וסיכום המחלה עונה על על ההגדרות הדווקניות והצורניות של "תעודה רפואית" כמוגדר בסעיף 24 לפקודת הראיות אזי ייתכן ובית המשפט יאשר זאת כתעודה רפואית - כאמור, יש פורמט מאוד מוגדר בחוק לעניין זה.
לשאלתך השנייה, קיימת סבירות גבוהה כי תביעתך תימחק מאחר והיא אינה עונה על ההגדרות בסעיף 127 לתקנות סדר הדין האזרחי המחייבות צירוף חוות דעת רפואית ו/או תעודה רפואית להוכחת עניין שברפואה. כמובן, אלא אם בית המשפט פטר אותך מהגשת חוות דעת, מטעמים מיוחדים כגון: העדר יכולת כלכלית לממן חוות דעת שכזו.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר