שלום רב! פניתי לעורכת דין בעקבות תאונת דרכים שעברתי. חתמתי על הסכם שכ"ט בתיקי נזיקין שלפיו אם תהיה תביעה למל"ל אשלם 1500 ש"ח שכ"ט ואם אזכה לגמלה אשלם 15% לכל חיי. רציתי לדעת האם הסכם כזה הוא חוקי - דהיינו לקחת ממישהו אחוזים לכל החיים? שנית - במהלך הטיפול בפלת"ד התגלתה אצלי מחלה ראומטולוגית ועורכת הדין החליטה לפנות למל"ל בתביעה לנכות כללית. בינתיים הופסק הטיפול בנושא הפלת"ד אך לא חתמתי על שום הסכם חדש. במל"ל נקבעה לי נכות של 42% ללא זכאות לגילה. ביקשתי להפסיק את הטיפול אצל עורכת הדין ולהפסיק את הטיפול מול המל"ל, כעת דורשת עורכת הדין ממני שכ"ט של 20000 ש"ח בטענה שנגרם לה נזק כלכלי כי היא לא גוזרת קופון מהמל"ל מאחר ואני מסרבת לערער על החלטת המל"ל. אציין שבמקום עבודתי הוחלט להוציא אותי לפנסיה וכנראה גם לפנסיה רפואית ולכן לא אוכל לקבל תגמולים מהמל"ל. בעניין הפנסייה טיפלתי לבד. האם דרישתה של עורכת הדין חוקית? היא מאיימת עלי בתביעות משפטיות.
אודה לתשובתכם
אהלן שרון,
ראשית כל רק בריאות.
מכיוון שיש הסכם ביניכם כתוב רצוי לבחון את ההסכם בדקדקנות ולראות מה קורה בהפסקת ייצוג , ברור שזכותך המלאה היא שלא להגיש ערעור .
על פניו, קצת צורם לקבוע אחוזים למשך כל החיים בכך אין ספק אך מנגד הסכמת לכך... יכול בהחלט שאם עורך הדין עבד וייצג ובסופו של יום בנסיבות לא צפויות הרי שלא יהיה תגמול יש מונח שקרוי שכר ראוי , אך שוב ספציפי למקרה שלך יש לבחון את ההסכם ולשמוע את כל הנסיבות כך דבר זה אינו ניתן במסגרת הפורום.
מקווה שעזרתי,
בברכה, עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר