שלום רב לנכבדי הפורום,
אשמח לשמוע בעצתכם בדחיפות.
בקצרה - האם מותר לעו"ד לקבוע עמלה קבועה כשכר טירחה בתאונת דרכים או שזה לא חוקי?
אבי נפגע בתאונת דרכים. הוא שכר עו"ד ותבע את חברת הביטוח.
לאחר קבלת פסק הדין בו שהופט פסק עמלה של 13%, חברת הביטוח עירערה. העו"ד החתים את אבי על חוזה שכר טירחה חדש אשר בו הוא קובע עמלה קבועה על הסכום שנתקבל וכן סכום קבוע נוסף עבור הערעור.
הערעור הסתיים (הפסדנו חלקית בערעור).
כעת אבי עירב אותי בפסק הדין ובחוזה מול העו"ד - ויוצא שהעו"ד דורש 50% מהסכום שנפסק. יש לציין שאבי נפגע באחוזי נכות רבים בתאונה והוא באמת זקוק לכסף (סיעוד, חיתולים... לא עלינו)
מה עושים? האם זה חוקי? אמרתי לעו"ד כי היא מחוייב לקחת 13% שזה כבר כולל את המע"מ. הוא טוען שזה לא נכון כי נקבע סכום קבוע ולא אחוזים. הוא טוען כי אם היה חתום בחוזה 20% אז זה לא היה חוקי, אבל ככה זה בסדר.
בקשתי מהעו"ד שיפקיד לאבי את כל הסכום בבנק ואני אח"כ אתן לו את מה שמגיע לו. הוא מסרב! פשוט לא מוכן לתת לי (לאבי) את הכסף עד שלא אשלם לו את מלוא העמלה.
מה עושים??????
אנא מכם אני באמת אובד עיצות.
אנחנו במינוס בבנק - מאיימים עלינו בעיקולים והעו"ד בשלו!
עיזרו לי!!
תודה מראש,
גיא
שלום רב,
סעיף 16 לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים תשל"ה-1975 קובע שהמועצה הארצית של לשכת עורכי הדין תקבע באישורו של שר המשפטים תעריף שכר טרחה מקסימאלי לטיפול בתביעות בנושא פיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כאשר שכר זה לא יהיה גבוה מ-8% מהסכום שהוסכם שישולם לנפגע. אם התיק נסגר בפשרה מול חברת הביטוח שכר הטרחה של עורך הדין יעמוד על 11% ובמקרה שהתנהלו הליכים בבית המשפט בעניין זה-13% מהסכום שפסק בית המשפט.
מאידך, קיימת אפשרות גם למנגנון שכר טרחה אחר לפיו נקבע סכום קבוע מראש במעמד חתימת הסכם הייצוג בין עורך הדין ללקוחו, ללא תלות בתוצאות הסופיות של הטיפול בתיק.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר