שלום
כלבי הקטן עמד מכניסה לבניו מואר ביום א בלילה רכב ובו נהגת נסעה וכלבי היה מתחת למכוניתה המשיכה לנסוע שהוא צועק ומייל , לאחר דקה הבחינה בי במראה האחורית בוכה והכלב לא זז , יצאה מהאוטו ואמרה לי מצטערת לא ראיתי אותו, ולא שמעתי הרדיו היה דולק, עד 4 בבוקר הייתי בבית חולים והכלב במצב לא תקין, הרופא אמר לי שהוא צריך טיפול במשך חודש ולא יכול לזוז, בגלל דימומים פנימיים עדיין לא יצא מכלל סכנה ,הרופא התקשר אלי ומעדכן אותי על עוד בדיקות שצריך לעבור וזה לא ניגמר, מכוון שזה רפואה פרטית העלות מתקרבת ל3000 ש"ח ,הנהגת לא מראה סימני אחריות ולא מגיבה לתשלום הוצאות, מכוון שלי כרגע מאוד קשה גם נפשית וכספית ההיתי מאוד רוצה לדעת איפה החוק מבחינה זאת ,ומי צריך לשאת באחריות כספית , כלבי זה כול עולמי כרגע ואני שבורה, שאני מדברת איתה כל הזמן היא אומרת לא ראתי אותו הוא קטן והרדיו היה דלוק לא שמעתי, מה אלי לעשות, מצפה לשמוע מימכם כמה שיותר מהר, תודה לילי
שלום רב,
בראשית דבריי אציין כי לפי הוראת החוק להסדרת הפיקוח על הכלבים התשס"ג –2002 , מסעיף 11(א) עולה: "המחזיק בכלב לא יאפשר את יציאתו מתחומי חצריו (להלן – החצרים), אלא אם כן הכלב מוחזק בידי אדם המסוגל לשלוט בו, באמצעות רצועה שאת אורכה וטיבה יקבע השר". במקרה דנן נראה שהאחריות משולבת קרי, לך יש אשם תורם נוכח העובדה שהכלב הוא בבעלותך ולא השגחת עליו כראוי ובאמצעות רצועה כמתבקש על פי חוק ומאידך, גם לנהגת שדרסה את כלבך ישנה אחריות בעצם העובדה שהייתה צריכה לבדוק את סביבתה היטב בטרם החלה בנסיעה. לכן, בעניין תביעה משפטית, חשוב לבחון את הנושא בהיבט עלות/תועלת נוכח האמור לעיל, מתוך הבנה כי תצטרכי להוכיח שהנהגת התרשלה ותוך ידיעה כי קיימת סבירות שבית המשפט יוכל ליטות לטובת הנהגת אפרופו העדר ההשגחה מצידך.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר