מדובר במקרה שבו אדם א' שידל שני אנשים שונים לבצע עבירת הטרדה ועבירת איומים באדם ב'. ברצוני לתבוע את אדם א' וגם את שני המבצעים. הבעיה שהפיצוי בגין עבירת ההטרדה הוא נמוך ולכן אין צורך לתבוע בבימ"ש שלום. השאלה שלי האם אפשר לפצל את עבירת השידול מהעבירה עצמה או שחובה לתבוע את המקרה כמקשה אחת.
כלומר האם אפשר לתבוע את אדם א' בבימ"ש שלום על השידול לעבירה הגדולה וגם על השידול לעבירה הקטנה, ואת מבצע העבירה לתבוע בנפרד על העבירה עצמה בת"ק?
אהלן סמי,
כאשר מדובר בעצם בסיפור עובדתי זהה ( עם עילות שונות ) שכולם מעורבים כעדים נתבעים וכיוצ"ב , לדעתי צריך לתבוע כמקשה אחת.
נניח שתתבע את אדם א' הרי הוא ישלח הודעת צד ג' או יצרף כנתבעים את המבצעים בפועל וכולי וכולי...לדעתי לא ניתן להפריד גם משפטית וגם עובדתית.
( וזאת למרות שציינת מונחים מתוך המשפט הפלילי ולא האזרחי)
בברכה,
עו"ד שבת אסף
ציינת שהמונחים שהשתמשתי הם מהתחום הפלילי. זה נכון. האם יש עילה לתבוע במשפט אזרחי את המשדל או שאותו תובעת רק המדינה ואילו הנפגע רשאי לתבוע רק את המבצע?
היי סמי
יש מקום לקבל את כל התיק הפלילי כל החקירות וכל העדויות ולאסוף עובדות נוספות ואז להחליט נגד מי ואיך לפעול כולל המשדל למשל אם במעשה ו/או במחדל גרם הוא לנזק.
מקווה שעזרתי,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר