שלום
עבדתי כפקיד קבלה במקום עבודה מסודר
לאחר כשנה וחצי אחד מהעובדים שעבד כיועץ שרות לקוחות ,נפצע ברגל ופוטר לאחר כ3 חודשים , הבוס הזמין אותי לחדרו ו"ציווה "עלי למלא גם את התפקיד של יועץ שרות וגם כפקיד קבלה באותה המשכורת .
מילאתי את שני התפקידים כחצי שנה , הייתי נתון ללחץ ומתזז בין שני התפקידים
ביקשתי כל הזמן הזה מהבוס להביא מישהוא לתפקיד יועץ שרות לקוחות
והפצרתי בבוס שאני לחוץ וזה פוגע לי בבריאות , אך הבוס סרב ואמר שאמשיך
למלא את 2 התפקידים אחרת.............
לאחר כחצי שנה הרגשתי כאבי ראש וסחרחורות , נגשתי לרופאת משפחה
בדקה לי לחץ דם וראתה שהתוצאה היא 172/107 הרופא הסבירה לי שאני
סובל ממחלת יתר לחץ דם , שלחה אותי לבדיקות בתל השומר , ועשו לי בדיקת "הוליטר"24 שעות מחובר למכשיר בכדי לבדוק את הלחץ דם ביממה
עם התוצאות חזרתי לרופאת משפחה והיא קבעה שיש לי יתר לחץ דם לכל החיים
רשמה לי כדורים לכל החיים לקחת כל בוקר .
לקחתי כמה ימים חופשה מעבודה בכדי להרגע , וכשחזרתי הבוס קרא לי למשרד
עשה לי שימוע ופיטר אותי . לאחר שבוע הביא גם פקידת קבלה חדשה
וגם בחור חדש בתפקיד יועץ שרות
אני מובטל ונישארתי עם המחלה יתר לחץ דם לכל החיים עם כדורים כל בוקר.
שאלתי האם יש עילה לתבוע את הבוס על הנזק שהוא גרם לי לגוף לכל החיים
אני בן 48 אבא ל 3 ילדים , כרגע מובטל
אני לא רוצה לתבוע את הביטוח לאומי , אני רוצה לתבוע את הבוס על כך שהוא גרם לי למחלת יתר לחץ דם !!
לתשובת עו"ד אודה
דודו
שלום רב,
ראשית, יהיה עלייך להוכיח כי מדובר בקשר סיבתי המבסס תאונת עבודה - לצורך כך יהיה עלייך לתבוע את ביטוח לאומי על מנת שביטוח לאומי יכיר במחלתך כאילו נגרמה כתוצאה מעבודתך. לאחר מכן, במידה והינך חושב שקיימת עילה לתביעת הבוס אזי תוכל להיעזר בהכרת הביטוח הלאומי לצורך תביעתך. חשוב לציין כי נראה, על פניו, שיקשה עלייך להוכיח קשר סיבתי בין מה שהבוס עשה לבין פרוץ המחלה ויהיה עלייך לבסס זאת באמצעות חוות דעת של מומחה רפואי רלוונטי.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר