אני מייצגת לקוחה בגין נזקי גוף שארעו לה עקב ת.ד. הגשתי דרישה לחברת הביטוח והגענו לפשרה ברם היום לאחר חתימה על שטר הסילוק הודיעו לי מחברת הביטוח כי קיים עיקול נגדה בחברתם. האם ניתן להטיל עיקול על כספי פיצויים מת.ד.? הרי אלו לא נכסים וכספים שנתבקשו לעיקול מבעוד מועד שכן טרם מצויים אצלה? האם יש לי מה לעשות על מנת לשחרר הכסף?
אהלן מירה,
בעיה ידועה בכמה אספקטים המעלה שלל שא' משפטיות , האם מדובר בזכות שהתגבשה והניתנת לעיקול? האם חידשו כל 3 חודשים את העיקול? האם הלקוח ידע על העיקול? האם חברת הביטוח ניהלה מו"מ בתום לב ו/או כרתה חוזה - שטר הסילוק , בתום לב כאשר ידעה ו/או יכלה לדעת על העיקול ? מה מעמדו של שטר הסילוק שמסתמך עליו הלקוח האם הוא בכפוף לקבלת הכספים ? האם הוא תקף האם לאו? האם הכספים המעוקלים צוברים ריבית והצמדה וכולי וכולי...ועוד שלל טענות משפטיות ולא נכנסתי לעמדת הנושהו/או הגוף הביצועי המטיל את העיקולים לשכת הוצל"פ למשל ואציין רק ששכ"ט עו"ד אינו בדין קדימה.
לכן ,
ראשית לבדוק האם הלקוח ידע על העיקול והאם מסר מידע זה אלייך.
לשקול פעולה משפטית כנגד חב' הביטוח , המדובר בעניין מורכב משפטי עם כמה גורמים, יש לשקול עלות תועלת .
אם הסכום המעוקל הינו נמוך מהפיצוי ניתן לבקש מהמבטחת לשחרר את הסכום כאשר חב' הביטוח תשאיר אצלה בד"כ סכום העיקול בצירוף 20%.
אולי הלקוח יוכל להגיע להסדר עם הנושה . כרגע בעייתי כי הלקוח כבר חתם על שטר הסילוק .
אם מדובר בפשיטת רגל, האם ניתן לבקש הפטר.
לסיכום עניין ידוע , כאשר יש חברות ביטוח שמודיעות ישר שיש עיקול ויש כאלו שלא, זה מכבר פניתי בעניין למפקח על מנת שיחייב את חברות הביטוח להודיע מייד אם יש או אין עיקול , אך לצערי המפקח לא נדרש לעניין ולא הרים את הכפפה.
מקווה שתשובתי עזרה במעט.
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר