אני עברתי תאונת נפילה באמצע רחוב ביאליק ושברתי את אצבעות כף הרגל עברתי ניתוח בו הוכנס לעצמותי בורג, הבורג עדיין קיים ועברו 9 חודשים מהתאונה.
ביקשתי מביטוח לאומי בחודשים הראשונים מידע איך לטפל בעניין מיכוון שאני לא יכולה לעבוד ולא יכולה לטפל בבית ובילדים ולעשות סידורים וכדומה, כל פעם שלחו לי טפסים לא קשורים, ועד ששלחו לי טפסים מתאימים ששלחתי דואר בחזרה טענו שלא קיבלו אותם, ואחר כך פניתי למוסד ביטוח לאומי עצמו, והגעתי עצמאית אלייהם והגשתי מיליון טפסים למרות נכותי ברגל והקושי ללכת הרבה ולעמוד, נאמר לי שבקרוב תהייה וועדה והעניין יטופל, ועברו כבר שלושה חודשים נעשתה וועדה ובדיקת אורטופד שממש בדיקה מסכנה ועלובה יש לציין איני יודעת מה הם כתבו בטפסים ממה שאמרתי להם חלק מהטפסים שהגשתי להם נעלמו להם, ועד עכשיו אין לי תשובה וכבר 9 חודשים אני משלמת לעוזרות בית למנקות למטפלות בילדים לבייביסיטר לעזרה בסידורים, ובחודשים הראשונים גם שלימתי לבחורה שתבוא לעזור לטפל בי כי הייתי על כסא גלגלים במשך כימעט 4 חודשים
פשוט הרגשה הזנחה מהמדינה. מה עלי לעשות?.. אין לי כסף יש לי חובות אדירים בגלל כספים ששלמתי למטפלות ועוזרות ותרופות וכדומה.. מה לעשות????????
שלום רב,
לא ברור לאיזה ענף פנית בביטוח לאומי ( נכות כללית /נפגעי עבודה)
והאם ישנה קביעה לעניין נכות זמנית.
בכל מקרה, מבלי להכנס לפרטי התיק והיכן הכשל אם קיים שכזה רצוי לפנות ללא דיחוי למוסד בבקשה דחופה בעניין.
בנוסף, רצוי לבחון האם נפילתך אירעה כתוצאה ממפגע ברחוב והאם המדובר במפגע שמאפשר נתיב פעולה מול האחראי לרחוב ( בד"כ העירייה) בתביעת נזיקית.
בנוסף, יש לבחון האם ברשותך ביטוחים פרטיים רלוונטיים ( למשל אובדן כושר עבודה, נכות מתאונה ) אשר מהם ניתן גם כן לפנות ולקבל כספים.
מקווה שעזרתי,
בברכה,
עו"ד שבת אסף
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר