שלום,
לפני כחודש וחצי נפצעתי במשחק כדורסל בליגה למקומות עבודה וכתוצאה מכך נתגלה אצלי קרע ברצועות הקרסול.
איך אני אמור לתבוע את הביטוח לאומי האם יש לי קייס משפטי ?
האם ניתן לתבוע נכות זמנית / קבועה ?
תודה דוד
שלום רב,
בהתאם לתיאור נסיבות עניינך, ממליץ לבחון מספר אפיקי תביעה אפשריים בהם ניתן לנקוט:
1. תביעה לפי חוק הספורט.
2. תביעת פוליסת ביטוח תאונות אישיות ו/או פוליסות ביטוח אחרות בהן הינך מבוטח בין באופן פרטי ו/או על ידי מקום עבודתך.
3.תביעה מול ביטוח לאומי להכרה בתאונה כתאונת עבודה (דמי פגיעה) וביצוע וועדה רפואית לקביעת דרגת נכות שתזכה אותך בקצבה או במענק היה ונותרה אצלך נכות זמנית/צמיתה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
האם אפשר לקבל הבהרה לגבי הרלוונטיות של חוק הספורט במקרה שלי?
מאחר וציינת כי שיחקת בליגה למקומות עבודה אזי חוק זה יכול לנגוע גם לעניינך. תביעה זו יכול להגיש כל שחקן, בין אם הוא מקבל שכר בגין היותו שחקן ובין אם אינו מקבל שכר, בין אם הוא נמנה על קבוצה מקצועית ובין אם הוא שייך לליגה נמוכה, ליגה אזורית, ליגת מבוגרים וכו'. על פי חוק זה, כל אגודה מבטחת את ספורטאיה בפוליסת ביטוח ספורטאים שבהתאם לה, הנפגע יהיה זכאי הן לתגמול בגין תקופות אי כושר לעבוד ובנוסף לתגמול בגין נכות צמיתה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
מהי לדעתך דרך המלך למיצוי התהליך המשפטי במקרה שלי?
ניתן לשלב בין כל האפיקים שצויינו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר