שלום.
לפני כמה חודשים, ביצעתי עבודה על תקן קבלן חשמל משנה, העבודה אושרה על-ידי נציג מטעם חברת הקבלנות הראשית. ולאחר שדרשתי את החשבון הדרוש נוכחתי לגלות כי הקבלן הראשי קיזז את החשבון בטענה שהעבודה בוצעה לא כראוי על אף שאושרה על-ידי נציגו. שאלתי היא האם יש לי אחריות בעניין ואם כן מה גודלה. ושנית, האם חוסר הפנייה שלהם אלי בכדי לתקן את ה"ריגקטים"(שצצו לטענתם) עומדת לזכותי?
תודה מראש על העזרה.
שלום רב,
היחסים בין קבלן לקבלן משנה אמורים להיות מעוגנים בחוזה פורמלי לפיו יש לפעול. עלייך לבחון את סעיפי החוזה ולראות מהם יחסי הגומלין בינך לבין הקבלן בהקשר התמורה לשירותייך ומהם ההחרגות בעניין זה. לטעמי, מחד, נראה כי הקבלן היה צריך להתריע בפנייך בטרם יקזז את התמורה, וזאת על מנת לאפשר לך לבצע תיקוןנים כנדרש ומאידך, במידה והיית מודע לנזק, הרי שמן הסתם הייתה מוטלת על כתפייך החובה להתריע בפני הקבלן ולבצע את התיקונים באופן יזום בטרם קבלת התמורה.
בברכה,
עו"ד אילן זריהן
לב ליבו של העניין הוא העובדה שאני לא הייתי מודע לצורך בשינוי, ויתרה מזאת נציג מטעמו אישר את העבודה כלומר השינויים צצו רק לאחר שהעבודה אושרה!
כפי שציינתי, עלייך לבחון את החוזה בהקשר זה. בנוסף, כאמור, הקבלן היה אמור לאפשר לך לבצע את התיקונים בטרם ביצע את הקיזוז באופן חד צדדי - נראה שתוכל להסתמך על כך במידה ותחליט לפנות לקבלן ולבקש ממנו את החזר הסך שקוזז בתמורה לתיקונים שיבוצעו על ידך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר