שלום רב
אני מורה ברשת המעיין החינוך התורני באחת הבתי ספר כבר שנתיים ברציפות(כאשר בכל שנה מפטרים אותי ומחזירים אותי מחדש בתחילת כל שנה) עכשיו למעשה זו שנת הלימודים השלישית שאני מתחילה ללמד שם. תפקידי בתור מורה היה מחנכת לכיתה ו' ובלי קשר לזה שהייתי מחנכת הייתי גם מאמנת של בית הספר באופן פרטי ובלי קשר לעבודה שלי מול הרשת (הכוונה שהמנהלת היתה מעסיקה אותי באופן פרטי-מאמנת היא בימאית שעושה מסיבות כגון בת מצווה מסיבת סידור ומסיבת גמר שבהם יש עלילה וכו') המנהלת כאמור הבטיחה לי שאני תמיד אהיה מחנכת ושאני ברוך השם מחנכת טובה מאוד והיא תמיד רוצה אותי בתפקיד החינוך וכן אמרה בפיה כמה וכמה פעמים שאני המאמנת של הבית ספר בהא הידיעה. בסביבות חודש אייר נכנסתי להריון ולקראת סוף השנה אמרתי למנהלת שאני בהריון כמו שאני מחוייבת על פי חוק לגלות לה, לפחות ככה נראה לי שהוא החוק. לאחר כמה ימים שסיפרתי לה שאני בהריון היא התחילה להגיד לי שהיא מסופקת אם להשאיר אותי בתור מחנכת שנה הבאה לכיתה ו' משום שכיתה ה' שעולות לו' השנה היה להם מזל ביש וכל שנה שנה לא זכו שתהיה להם מחנכת ברציפות כי כל שנה המחנכת שלהם ילדה ועכשיו שאני בהריון זה נראה לה יפגע בילדות והיא רוצה להוריד אותי לכיתה ה' ששם אהיה מחנכת כעבור כמה זמן היא פתאום החליטה בדעתה שאולי אם אהיה מחנכת בה' וגם אהיה המאמנת של בית הספר הדבר יפגע בבנות משום שהם יודעות שהמורה שלהם מאמנת כיתה אחרת ואז אחרי תחילת החופש הציפה בפני אולטימטום כזה -או שתבחרי שאת מחנכת ולא תהיי מאמנת של בית הספר או שתהיי מורה מקצועית ותוכלי לשלב את האימון יחד עם ההוראה. ברצוני להעיר ששתי המקצועות הללו בין חינוך בין אימון שניהם חשובים לי ומכבדים אותי ועצם הצבת האולטימטום הזה הוא דבר בלתי נסבל בשבילי כי זה הורדה מאוד גדולה מיניה וביה מהתפקיד שלי או מחינוך או מהאימון.
היא אמרה לי שעוד כשבועיים היא תדבר איתי ונראה מה יהיה אולי זה ישתנה והיא פתאום תמצא תירוץ אחר להשאיר אותי בתור מחנכת ומאמנת זו היתה תקוותי. כאמור הדבר הכניס אותי לעצב גדול וממש פגע בתיפקוד שלי ומההנאה שלי בחופש וגם הכניס אותי למצב של מירמור שמחמת שאני בהריון אני סובלת כ"כ הרבה. לאחר כשבועים המנהלת החליטה בשבילי ובלי הודעה מוקדמת שהיא קובעת שאני יהיה מורה מקצועית ומאמנת והבטיחה שתתן לי ללמד מקצועות שאני טובה בהם שקשורים לתחום החינוך כגון יהדות ודרך ארץ.
שלום רב אני מורה ברשת המעיין החינוך התורני באחת הבתי ספר כבר שנתיים ברציפות(כאשר בכל שנה מפטרים אותי ומחזירים אותי מחדש בתחילת כל שנה) עכשיו למעשה זו שנת הלימודים השלישית שאני מתחילה ללמד שם. תפקידי בתור מורה היה מחנכת לכיתה ו' ובלי קשר לזה שהייתי מחנכת הייתי גם מאמנת של בית הספר באופן פרטי ובלי קשר לעבודה שלי מול הרשת (הכוונה שהמנהלת היתה מעסיקה אותי באופן פרטי-מאמנת היא בימאית שעושה מסיבות כגון בת מצווה מסיבת סידור ומסיבת גמר שבהם יש עלילה וכו') המנהלת כאמור הבטיחה לי שאני תמיד אהיה מחנכת ושאני ברוך השם מחנכת טובה מאוד והיא תמיד רוצה אותי בתפקיד החינוך וכן אמרה בפיה כמה וכמה פעמים שאני המאמנת של הבית ספר בהא הידיעה. בסביבות חודש אייר נכנסתי להריון ולקראת סוף השנה אמרתי למנהלת שאני בהריון כמו שאני מחוייבת על פי חוק לגלות לה, לפחות ככה נראה לי שהוא החוק. לאחר כמה ימים שסיפרתי לה שאני בהריון היא התחילה להגיד לי שהיא מסופקת אם להשאיר אותי בתור מחנכת שנה הבאה לכיתה ו' משום שכיתה ה' שעולות לו' השנה היה להם מזל ביש וכל שנה שנה לא זכו שתהיה להם מחנכת ברציפות כי כל שנה המחנכת שלהם ילדה ועכשיו שאני בהריון זה נראה לה יפגע בילדות והיא רוצה להוריד אותי לכיתה ה' ששם אהיה מחנכת כעבור כמה זמן היא פתאום החליטה בדעתה שאולי אם אהיה מחנכת בה' וגם אהיה המאמנת של בית הספר הדבר יפגע בבנות משום שהם יודעות שהמורה שלהם מאמנת כיתה אחרת ואז אחרי תחילת החופש הציפה בפני אולטימטום כזה -או שתבחרי שאת מחנכת ולא תהיי מאמנת של בית הספר או שתהיי מורה מקצועית ותוכלי לשלב את האימון יחד עם ההוראה. ברצוני להעיר ששתי המקצועות הללו בין חינוך בין אימון שניהם חשובים לי ומכבדים אותי ועצם הצבת האולטימטום הזה הוא דבר בלתי נסבל בשבילי כי זה הורדה מאוד גדולה מיניה וביה מהתפקיד שלי או מחינוך או מהאימון. היא אמרה לי שעוד כשבועיים היא תדבר איתי ונראה מה יהיה אולי זה ישתנה והיא פתאום תמצא תירוץ אחר להשאיר אותי בתור מחנכת ומאמנת זו היתה תקוותי. כאמור הדבר הכניס אותי לעצב גדול וממש פגע בתיפקוד שלי ומההנאה שלי בחופש וגם הכניס אותי למצב של מירמור שמחמת שאני בהריון אני סובלת כ"כ הרבה. לאחר כשבועים המנהלת החליטה בשבילי ובלי הודעה מוקדמת שהיא קובעת שאני יהיה מורה מקצועית ומאמנת והבטיחה שתתן לי ללמד מקצועות שאני טובה בהם שקשורים לתחום החינוך כגון יהדות ודרך ארץ. לא האמנתי שכך היא גזרה עלי בלי להתחשב בי למרות שהיא בעצמה נתנה לי את ההחלטה ולאחר מכן שינתה שהיא כך רוצה והבטיחה לי שהיא תתן לי ללמד מקצועות שקשורים לחינוך הדבר פגע בי מאוד מצד אחד והכעיס אותי מצד שני. עם כל זאת היא הבטיחה שהיא תתן לי עשרים שעות שבועיות כדי לא לפגוע בי מבחינה כלכלית. כל החופש לא ידעתי בכלל מה פירוש היותי מורה מקצועית ואיזה מקצועות היא תתן לי ללמד ובאיזה כיתות(ההתמחות שלי היתה חטיבת הביניים שפרושו כיתות ו-ז-ח) עכשיו ממש התחילה שנה וחוץ מהביזיון הגדול שאני מקבלת מצד המורות עוד אני איני יודעת את תפקידי ואת השעות שאני צריכה ללמד כאשר הגעת לבית הספר נוכחתי לשמוע שאני צריכה ללמד מקצועות שיטחיים שאין להם כל קשר לחינוך שהם טבע ומולדת בכיתות מאוד נמוכות שהם -כיתה א' ב' ג' ד' ה' וו' בלי שום אפשרות לבטא את הכישרונות שלי בחינוך , ובלי שום קשר להתמחות שלי בחטיבת הביניים. עכשיו למעשה השאלה היא כזאת מה היא ההגדרה של מה שנעשה לי פה והאם יש אם אפשרות לכוף את המנהלת באיזה דרך לשנות את ההחלטות המפלות שלה כלפי מורה בהריון או שעליי להרים ידיים
עקרונית, ייתכן שמדובר בהרעת תנאייך בהריון וניתן לכפות על מעסיקתך להשיב תנאייך כמקודם, שמא ייחשב הדבר לפיטורייך בהריון ובית המשפט כמובן לא מקל ראש בתביעות מסוג זה כשמדובר בתביעות על סכומים די גבוהים.
השאלות בעניינך יידונו על הקשר בין הריונך לשינוי עבודתך והאם יש לך ראיות שכך הדבר, וכן האם עבודתך כמורה לאימון אין פירושה סיכון בהריון.
מומלץ שתצרי קשר עם משרדנו טלפונית וייתכן שכדאי להוציא מכתב התראה למעסיקתך בדבר הרעת תנאייך בהריון והמשמעות החוקית של הדברים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר