אני עובדת כיום במקום חדש 4 חודשים ואני בהריון חודש שני התפקיד שלי הוא משרדי ובין היתר אם הנהג לא נמצא זה לעשות בדיקות פיזיות במכס שגם בראיון עבודה אמרו לי שיש בדיקות לפעמים אבל שהנהג בדרך כלל עושה ואני אצטרך לעשות רק שהוא לא נמצא הבעייה שהנג חלה והוא עבר ניתוח ואיבד תזיכרון והחברה מתעקשת להמתין ולא להביא עובד חדש וכבר חודשיים שרק אני עושה את הבדיקות במשך כל היום וזה עבודה פיזית שמאוד קשה לי במיוחד עכשיו שאני בהריון אני מאוד עייפה ואני נאלצת במשך כל היום לעמוד על הרגלייםולפתוח ארגזים שזה לא התפקיד שהגעתי אליו
אני נתונה במצב שאני מצד אחד לא רוצה להישאר לעבוד פה אבל בגלל ההריון מעדיפה לא לחפש מקום חדש ומצד שני מרגישה שאני לא מסוגלת למלא תתפקיד פיזית מאוד קשה לי אני רוצה לדעת אם אני אגיד לו שאני בהריון הוא יכול לפטר אותי? ומה הזכויות שלי
אינך חייבת לדווח על ההריון טרם היותך בחודש חמישי.
יחד עם זאת, אם את עושה עבודה שיכולה לסכן אותך ואת העובר - בוודאי שמומלץ לדווח על ההריון ולדרוש להימנע מעבודות פיזיות, בוודאי בתדירות בה את מתבקשת לעשות כן עקב היעדרותו של הנהג.
המעסיק יכול לפטר אותך, שכן טרם היותך בוותק של 6 חודשים, אין למעסיק מניעה לפטר אותך, חרף ההריון שכן חוק עבודת נשים לא תקף לגבייך, אך ברור שאם תפוטרי בשל ההריון - ניתן יהיה לתבוע את המעסיק בשל חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה (למעט בחריגים).
מכל מקום - מומלץ שתפני אלינו לייעוץ טלפוני ולהכוונה יותר ספציפית טרם תפעלי בנדון.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר